Breaking news

Sfaturi practice pentru o baie mica la bloc

In zilele de astazi, este cunoscut faptul ca starea de spirit a interiorului in care oamenii stau este extrem de importanta pentru psihicul si bunastarea lor. Acest lucru se aplica nu doar sufrageriei sau dormitorului, ci si baii, unde ei petrec in medie 1-2 ore pe zi, ceea ce inseamna aproximativ 400-700 de ore pe an.

 

Asadar, este important ca acest spatiu sa fie corect amenajat pentru a fi functional si propice relaxarii. Cum se poate realiza amenajarea unei bai mici la bloc?

Amenajarea baii – un loc important in casa

Indiferent de capacitatile financiare ale proprietarilor, baia este un interior care incurajeaza creatiile individuale, incurajeaza introducerea si implementarea unor solutii netraditionale si avangardiste. Designul modern creeaza posibilitati nelimitate pentru aceasta. Chiar si cu un mic cost financiar, se poate realiza un decor creativ si functional.

 

Cand se instaleaza echipamentele sanitare, precum lavoar, cada, paravan de cada, WC, bideu sau cabina de dus, trebuie sa se asigure spatii functionale astfel incat toate activitatile sa se poata desfasura in voie.

Cum se poate ,,mari” o baie mica?

Nu exista nimic mai bun ca o oglinda mare. Daca exista spatiu, se poate folosi, de exemplu, pe peretele dintre cada de baie si toaleta. Acesta este un truc grozav pentru a mari optic spatiul unei bai mici. De asemenea, se poate mari vizual baia folosind suprafete lucioase. Acestea lucreaza un pic ca o oglinda – reflecta lumina si creeaza impresia de prospetime.

 

De asemenea, tavanul contribuie la perceptia spatiului. O idee buna pentru o baie mica este tavanul in nuante luminoase, care va lumina si extinde optic camera.  Sursele de iluminat, precum spoturile sau benzile cu LED  pot fi incastrate in tavan. Aceasta idee va permite si renuntarea la lampile de perete.

Ascunde rezervorul WC-ului

Primul sfat este amplasarea unei toalete suspendate. Rezervorul incastrat al acesteia se va conecta in perete, ceea ce inseamna mai mult spatiu.  Rezervorul poate iesi in incaperea alaturata daca peretele este prea subtire. Daca exista un dulap in spatele peretelui, rezervorul si conducta de apa vor ocupa putin spatiu in dulap.

 

Este important ca rezervorul sa fie izolat fonic, astfel incat efectele acustice sa nu tulbure linistea in camera alaturata. De asemenea, daca nu exista un dulap in spatele peretelui, se poate crea o nisa din gips-carton, pe post de raft.

 

Spatiul castigat de deasupra rezervorului, poate fi ocupat de un dulap de baie, in care se vor tine produsele cosmetice sau cele pentru curatenie.

Renunta la cada

Cabina de dus este cea mai buna idee pentru o baie micuta, iar peretii ei de sticla dau impresia unui spatiu mai larg. Locul eliberat dupa inlocuirea cazii poate fi folosit pentru a aseza masina de spalat sau diverse piese de mobilier, utile pentru mai buna organizare a baii.

 

Pentru a renova sau moderniza o baie de mici dimensiuni, specialistii in design interior recomanda stilul minimalist – acest stil va satisface cel mai bine nevoia senzatiei de spatiu mai mare intr-o camera mica.

 

>