Breaking news

Sfaturi pentru siguranta la locul de munca pe care angajatii ar trebui sa le ia in considerare

Indiferent de cate reguli si practici de siguranta sunt impuse la locul de munca, acestea nu sunt suficiente daca angajatii nu sunt constienti si nu respecta aceste orientari. Cele mai sigure medii de lucru sunt acelea in care angajatii adera la standardele de siguranta stabilite. Un program eficient de siguranta este unul care incurajeaza angajatii sa raporteze situatii si comportamente nesigure si care le reaminteste practicile sigure pe parcursul fiecarei zile de lucru. Iata cateva sfaturi de siguranta la locul de munca pe care fiecare angajat ar trebui sa le cunoasca:

 

Identificarea pericolelor

 

Fiecare santier are pericole inerente, fie ca este vorba de utilaje mari, grele, benzi transportoare sau chiar riscul de impiedicare. Cel mai bun mod de a ramane in siguranta este sa fii constient de ceea ce se afla in jurul tau. Cu cat esti mai familiarizat cu sarcinile si locul de munca, cu atat vei fi mai constient de potentialele pericole. Cunoasterea imprejurimilor si constientizarea potentialelor pericole te vor ajuta pe tine si colegii de lucru sa evitati situatiile inutile sau periculoase.

 

Invatarea noilor proceduri de siguranta

 

Atunci cand compania pentru care lucrezi achizitioneaza o masinarie noua, este important sa te asiguri ca esti la curent cu noile proceduri de siguranta. In timp ce angajatorul este responsabil de instruirea adecvata a personalului, este responsabilitatea ta sa te asiguri ca intelegi noile proceduri de siguranta si sa le implementezi in mod corespunzator inainte de a utiliza orice echipament nou. Pune intrebari daca nu intelegi o procedura de siguranta.

 

Pastrarea posturii corecte

 

Daca lucrezi la birou, trebuie sa te asiguri ca ai o postura buna pentru a evita problemele de spate si durerile de gat. Desigur, daca trebuie sa ridici obiecte grele la locul de munca, asigura-te ca tii spatele drept si te folosesti de picioare atunci cand ridici. Si daca vreodata trebuie sa ridici obiecte mult prea grele, cere ajutorul colegilor sau foloseste masinariile pe care le ai la dispozitie. Fie ca este vorba de un stivuitor sau de o roaba, spatele tau merita toata protectia pe care i-o poti acorda.

 

Identificarea iesirilor de urgenta

 

Nu pune niciodata nimic in fata unei usi de iesire de urgenta, chiar daca este doar pentru cateva minute. In timp ce acest lucru s-ar putea sa para banal, este surprinzator cat de multe scari, carucioare si chiar stivuitoare se instaleaza in fata iesirilor de urgenta. Mai mult decat atat, asigura-te ca toate caile catre opririle de urgenta ale echipamentelor sunt libere in cazul in care ceva trebuie sa fie oprit imediat.

 

Folosirea echipamentului de protectie potrivit

 

Asigura-te ca porti intotdeauna echipamentul individual de protectie furnizat de angajator. Fie ca este vorba despre dopuri pentru urechi sau incaltaminte de protectie, aceste articole de siguranta exista dintr-un motiv. Echipamentul de protectie este extrem de important si contribuie la evitarea accidentelor la locul de munca.

 

In timp ce toti angajatii ar trebui sa faca tot posibilul pentru a intelege si a implementa cele mai bune practici de siguranta la locul de munca, este responsabilitatea managerilor si a proprietarilor de afaceri sa se asigure ca angajatii lor au pregatirea de care au nevoie pentru a reduce riscul de accidente.