Breaking news

Sfaturi pentru perioada de dupa inmormantare, oferite de o firma de pompe funebre din Bucuresti

Decesul unei persoane apropiate, indiferent ca vorbim despre un parinte, partener sau copil, reprezinta o tragedie in viata fiecarui om, insa adevarata incercare urmeaza abia in perioada de dupa inmormantare. In zilele respective, cel mai probabil veti fi „anesteziat”, ocupat cu organizarea ceremoniei funeste, dar si inca in stadiile de negare si furie, primele experimentate in cazul unei dureri profunde.

pompe funebre bucuresti

Dupa ce trece momentul si se asterne linistea, atat la propriu, cat si la figurat, incepe „caruselul” amintirilor, o etapa extrem de tulburatoare din punct de vedere emotional.

De la negare si furie la „negociere”, depresie si apoi acceptare

Practic, odata ce aveti mai mult timp la dispozitie, incepeti sa va ganditi continuu la ce s-a intamplat, la lipsa celui drag de langa dumneavoastra si, foarte probabil, veti ajunge de la „negociere” la depresie, cautand drumul spre acceptare. O firma profesionista de pompe funebre Bucuresti, precum Casa Bucur, cu o experienta indelungata si maximum de profesionalism, promptitudine si respect pentru clientii sai, nu se preocupa numai de oferirea de produse si servicii complete, non-stop, ci si de sprijinul moral acordat celor indoliati. Iata sfaturile lor pentru zilele, saptamanile, poate chiar lunile care urmeaza dupa moartea cuiva iubit din familie:

  1. Nu „rascoliti” amintirile. In primul rand, conform expertilor in pompe funebre din Bucuresti, este foarte important sa nu incercati sa supliniti lipsa celui trecut in nefiinta prin „rascolirea” amintirilor, fie ca ne referim la cele fizice (fotografii, inregistrari, texte scrise de acesta etc.) sau din memoria dumneavoastra. Acest lucru nu va face decat sa resimtiti si mai tare pierderea si sa va cufundati in depresie. Bineinteles, nu puteti ignora un astfel de eveniment major, insa nu cautati dinadins sa va „pacaliti” ca persoana respectiva va este inca alaturi. Constientizarea este primul pas catre acceptare, oferindu-va sansa de a merge mai departe;
  1. Umpleti-va timpul si mintea. In al doilea rand, profesionistii in pompe funebre din Bucuresti va sugereaza sa ramaneti cat de ocupat puteti in perioada de doliu, fie ca asta inseamna sa va intoarceti la munca sau sa prestati diferite activitati in casa sau in jurul acesteia (curatenie, cumparaturi etc.). Astfel, veti avea mai putin timp mintea libera, concentrandu-va pe activitati care nu doar ca va distrag, ci sunt si productive, ajutandu-va sa va cresteti stima de sine si moralul, intr-un context atat de complicat, din punctul de vedere al trairilor interioare;
pompe funebre bucuresti
  1. Cinstiti memoria celui stins. Nu in ultimul rand, pentru a cinsti memoria persoanei trecute la cele sfinte, firma de pompe funebre din Bucuresti va sfatuieste sa fiti tare, demn si nu trist, ci doar resemnat. Cu siguranta, celui disparut dintre noi nu i-ar fi placut sa va vada suferind, plangand, ci mai degraba ocupandu-va in continuare de toate lucrurile pe care le faceati si inainte. Iar, in plus, ar dori sa ii cinstiti si memoria, nu doar prin pomenile si parastasele specifice. In concluzie, trebuie sa parcurgeti tot acest traseu in mod firesc, de la o tragedie inevitabila in viata fiecaruia dintre noi la revenirea pe un fagas cat de cat normal.