Breaking news

Sfaturi pe care să le urmezi dacă îți dorești să fii mai productiv, în fiecare zi

Orice om nemulțumit de nivelul productivității sale poate să își îmbunătățească foarte simplu randamentul, dacă respectă anumite sfaturi. Descoperă, în continuare, ce trebuie să faci astfel încât să fii mai productiv la serviciu și acasă.

nuciMănâncă sănătos

Tot ceea ce mănânci și bei are un impact asupra productivității tale din timpul zilei. Dacă te simți prea plin după ce ai luat masa de prânz sau dacă vrei să tragi un pui de somn imediat după o gustare înseamnă că greșești ceva când vine vorba de alimentele pe care le consumi.

Un om extrem de productiv nu sare peste nicio masă principală din timpul zilei și, de asemenea, are foarte mare grijă să se hrănească doar cu alimente sănătoase benefice pentru organism. Un mic dejun sănătos include, printre altele, ouă, iaurt și banane, în vreme ce un prânz echilibrat poate conține spanac, avocado, salata și migdale. La cină, un om care este preocupat de nivelul productivității sale, consumă alimente orez sălbatic, pește și broccoli.  

Între mesele principale dintr-o zi ai putea să mănânci fructe, legume, nuci și câteva cuburi de ciocolată neagră, cu un conținut cât mai ridicat de cacao.

Investește în dezvoltarea ta

Una dintre cele mai simple metode prin care să devii mai productiv, în fiecare zi, este să investești într-un program de dezvoltare profesională și personală.  De asemenea, în cazul în care angajatorul tău organizează periodic ateliere de well-being și team buildinguri, nu ezita să participi la astfel de activități, deoarece ele te vor ajuta să devii mai un om mai bun, pe toate planurile.

Fă exerciții fizice

Exercițiile fizice nu te ajută doar să rămâi în formă, ci și să îți păstrezi productivitatea la un nivel foarte ridicat. Nu este nevoie să te duci în fiecare zi la sala de forță ca să ca să ai grijă de corpul tău, deoarece există și alternative mai plăcute și mai ușor de pus în practică. De exemplu, ai putea să mergi mai mult pe jos. Dacă locuiești aproape de serviciu, renunță la transportul în comun și mergi pe jos. De asemenea,  în cazul în care locul tău de muncă impune să petreci multe ore așezat pe scaun, încearcă să iei o pauză de zece minute după fiecare ore. În respectivele minute poți să te plimbi puțin și să faci anumite exerciții ușoare care să te ajute să-ți relaxezi spatele, mâinile, picioarele și gâtul.

Nu există multitasking

Niciun om nu poate să facă, în același timp, mai multe activități. Creierul uman nu este „programat” să lucreze astfel.  Prin urmare,  dacă vrei să ai o productivitate ridicată, renunță să mai faci mai multe lucruri în paralel, ci ia fiecare activitate pe rând.

 

Sursa foto: pixabay.com

>