Breaking news

Sfaturi de care sa tii cont daca vrei sa te bucuri de o soba acasa

loading...

A avea o soba in locuinta personala reprezinta o alegere inspirata pentru persoanele care vor sa se bucure de confort termic, dar si de o atmosfera de poveste, mai ales in zilele friguroase de iarna.

Oamenii trebuie sa stie, insa, care sunt cele mai importante sfaturi, de care sa tina cont, pentru a se bucura concomitent si de un nivel sporit de siguranta. De aceea, in randurile ce urmeaza sunt prezentate cateva aspecte esentiale, carora consumatorii trebuie sa le acorde o atentie deosebita!

Alegerea sobei, in functie de dimensiunile pe care le are

Pentru inceput, indicat este ca oamenii sa masoare spatiul pe care il au la dispozitie si in care si-ar dori sa monteze o soba, de care sa se bucure la capacitate maxima. Este suficient sa masoare locul cu o ruleta clasica si sa aiba in vedere lungimea, latimea, dar si adancimea, precum si spatiul necesar pentru montarea hornului, daca acesta este necesar.

Care este puterea potrivita de incalzire a sobei?

In ceea ce priveste puterea de incalzire a sobelor, ea este cuprinsa intre 3 kW si peste 15 kW, in functie de spatiul in care sunt montate. Ideal este ca oamenii sa puna in balanta pe de o parte suprafata pe care vor sa o incalzeasca, iar pe de cealalta parte puterea termica a sobei. De ce? Alegand o soba mult prea puternica, risca sa fie nevoiti sa deschida geamurile mult prea des, pentru a aerisi.

Cine trebuie sa se ocupe de montaj?

Chiar daca se pricep, utilizatorii trebuie sa lase montajul sobei pe mana unor specialisti in domeniu, care au cunostintele profesionale necesare pentru astfel de lucrari. Este vorba despre o solutie practica si moderna, prin care oamenii au certitudinea ca sursa lor de caldura este in conformitate cu reglementarile in vigoare si ca, in acelasi timp, sobele vor fi montate extrem de repede!

Intretinerea hornului conteaza!

In ceea ce priveste intretinerea hornului, se recomanda sa se lucreze cu specialisti, care stiu cum sa le curete foarte usor. De exemplu, este foarte usor pentru persoanele care au o soba acasa sa contacteze un cosar Bucuresti, care se deplaseaza la fata locului in cel mai scurt timp si care dispune de toate ustensilele necesare pentru a curata hornuri din cele mai diverse ca forma si dimensiuni.

Design-ul sobei trebuie sa fie in concordanta cu imaginea incaperii in care este montata

Nu in ultimul rand, design-ul sobei este si el extrem de important! Persoanele care acorda o atentie deosebita design-ului interior trebuie sa aiba grija ca sursa lor de caldura sa fie realizata din materiale de calitate si sa aiba o schema cromatica placuta, in concordanta cu toate celelalte obiecte din casa!

ABC Control recomanda tuturor celor care isi doresc sa aiba acasa o soba sa ia in considerare atat siguranta, cat si confortul termic de care se vor bucura, astfel alegerea modelului potrivit devine extrem de simpla!

loading...