Breaking news

Sfântul Ponta face pomeni la Biserică. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a primit 6 vile şi o sală polivalentă

În plină campanie electorală pentru alegerea noului președinte al României, premierul Victor Ponta, aflat în cursa electorală, face pomeni electorale până și la Biserica Ortodoxă Română. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a primit 6 vile şi o sală polivalentă.

ponta pomana mitropolieDisperat după voturi, în speranța că va ajunge Președintele României, Ponta își face campanie electorală și cumpără bunăvoința popilor, dar cu bunurile statului român.

După dublarea alocațiilor copiilor, 5% reducere la CAS, amnistie fiscală pentru pensionari, mame și profesori, acum Ponta face pomeni și la biserică.

Premierul Victor Ponta a decis să ofere cu titlu gratuit, către Mitropolia Moldovei și Bucovinei, șase vile și o sală de sport.

Cele șase vile oferite cadou de Ponta, Bisericii Ortodoxe sunt „Floare de Colţ”, „Crinul”, „Toporaşul”, „Ghiocelul”, „Bujorul” şi „Viorica”. Fiecare din aceste vile au o suprafaţă construită de peste 150 metri pătraţi şi o suprafaţă desfăşurată de peste 300 metri pătraţi.

Sala polivalentă, aflată în comuna Ceahlău, județul Neamț, are o suprafaţă desfăşurată de 4.572 metri pătraţi şi o suprafaţă construită de 1.722 metri pătraţi

Cele șase vile și sala polivalentă se aflau în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte. Transferul proprietăţilor a fost aprobat prin hotărâre aprobată recent de Guvernul României.

Acum, popii din Moldova or să se apuce de sport în sala polivalentă și de organizat concerte, iar în vilele primite cadou, își vor face concediile.

Ponta nu se află la primul gest de mărinimie față de Biserica Ortodoxă Română. În noiembrie 2012, Victor Ponta a alocat din fondul de rezervă, suma de 2,6 milioane de euro pentru restaurarea bisericilor.