Breaking news

Sevilla a cucerit pentru a doua oară consecutiv Europa League

Sevilla a cucerit miercuri seară, pentru a doua oară consecutiv, Europa League, pe Stadionul Național din Varșovia. Ibericii s-au impus î finală în fața echipei ucraineene Dnepr Dnepropetrovsk cu scorul de 3-2.

sevilia - europa leagueSevilla s-a impus miercuri seară pe Stadion Narodowy din Varșovia, în prezența a 56.000 de spectatori, în fața echipei din Ucraina.

Sevilia a bifat victoria prin golurile marcate de polonezul Grzegorz Krychowiak în minutul 28 și columbianul Carlos Bacca în minutele 31 și 73. Dnepr, revelația competiției, echipă la care fundașul român Alexandru Vlad a fost rezervă, au înscris Nikola Kalinic în minutul 7 și Ruslan Rotan în minutul 44.

Sevilia și-a confirmat statutul de mare favorită în finala Europa League 2015, reușind să-și adjudece astfel pentru al doilea an consecutiv trofeul, și pentru a patra oară în istorie.

Sevilla a câștigat toate cele patru finale pe care le-a jucat în competiție: la Eindhoven (cu Middesbrough FC, în 2006), la Glasgow (împotriva formației Espanyol Barcelona, 2007), în Cupa UEFA, la Torino (cu Benfica, în 2014), în Europa League, iar acum la Varșovia. Andaluzii au cucerit și o Supercupă a Europei, dar le-au ratat pe celelalte două.

Sevilla a devenit miercuri seară, primul club care câștigă de patru ori Cupa UEFA/Europa League.

Prin câștigarea trofeului Europa League, Sevilla și-a asigurat un loc în Liga Campionilor, astfel că Spania va avea cinci echipe în cea mai puternică competiție fotbalistică intercluburi din lume.