Breaking news

Sergiu Voicu: „Încă de mic eram fascinat de radio și televiziune”

Are 27 de ani, este originar din Brașov, iar din 2003 mănâncă zilnic pe pâine fie radio, fie mai nou televiziune. Sergiu Voicu, căci despre el este vorba, reporterul de știri al Antena 1 și Antena 3, a visat încă de mic să lucreze ori la radio, ori la televiziune.  A sperat, a perseverat și a câștigat.

sergiuA început să își construiască visul încă de pe băncile școlii, când împreună cu un grup de colegi au înființat radioul școlii. Sergiu era șeful care punea muzică și făcea dedicații în recreație. Până la radioul profesionist nu a mai fost decât un pas.

Încă de mic eram fascinat de radio și de televiziune. Eram ochi și urechi pe tot ce mișca în domeniul acesta. În liceu, am înființat alături de clasa mea, o stație radio a școlii. Am fost șeful stației aproape 2 ani. Puneam muzică în pauze, dădeam informații despre liceu și făceam dedicații. Era un vis împlinit. Când am terminat liceul și am început facultatea am descoperit că printre colegii mei de facultate, cu care mă împrietenisem deja, se afla și un director de radio. L-am rugat să mă angajeze ca să îmi pot plăti facultatea”, a declarat Sergiu Voicu pentru exclusivNEWS.ro.

A fost angajat la radio ca și consultant vânzări și după doar două luni, norocul i-a surâs din nou chiar în Ajun de Crăciun.

Șansa de a face radio s-a ivit atunci când una dintre colegele care făceau emisie s-a mutat în București și a rămas liber un loc de realizator de emisiuni. Am insistat să fiu supus unui test de voce și dicție pentru postul respectiv. Stăruința mea l-a convins pe patron să mă asculte și spre norocul meu i-a și plăcut timbrul vocii mele. În ajun de Crăciun 2003 a venit șeful la mine și mi-a spus „Am un cadou pentru tine! De astăzi faci emisie radio”.  Și uite așa am intrat să vorbesc la radio Impuls și mai apoi să primesc propria emisiune acolo”, povestește  bucuros Sergiu.

Și pentru ca visul să fie complet, Sergiu aștepta momentul în care își va face debutul și în televiziune. A fost de ajuns să insiste pe lângă colega de la radio și visul a început să prindă contur.

În timp ce lucram la radio, visam și la TV. Am rugat-o pe colega mea de la radio Kiss FM, Cornelia Crevean, să mă i-a să prezint ceva în emisiunea matinală pe care ea o realiza la RTT Brașov. M-a dus la directorul de programe de la RTT să vorbim și după o discuție de doar câteva minute am primit undă verde. Anca Sigmirean a fost omul a cărei decizie mi-a schimbat viața. Am fost co-prezentator la emisiunea matinală de la RTT și după aproximativ o lună de zile am primit și acceptul de a realiza o emisiune de turism. Era emisiunea pe care o concepusem cu mult timp înainte și la care visam neîncetat” își amintește cu multă bucurie Sergiu.

O bună bucată de vreme a prezentat emisiuni la radio și la tv cât și principalele evenimente ce se petreceau în Brașov. Asta, până în 2008 când cariera profesională a luat o turnură națională.

Într-una din diminețiile în care făceam revista presei în emisiunea matinală de la TV, am descoperit într-un ziar un anunț în care se spunea că Realitatea TV își deschide radio și că este nevoie de realizatori de emisiuni pentru Realitatea FM. Am trimis un CV cu poză și probă de voce și după 2 -3 săptămâni am fost sunat de directorul radioului și invitat la un interviu. A fost o discuție foarte relaxată în care nu am vorbit aproape deloc despre radio, dar o discuție în urma căreia am primit oferta de mutare din Brașov”, mai spune Sergiu.

Avenit la București pentru radio și a ajunsă să facă televiziunie, mai exact știri de televiziune.

După o lună m-am mutat în București pentru a lucra la Realitatea FM dar postul nu a mai pornit emisia la data stabilită și mi s-a oferit varianta de a face știri la Realitatea TV. Am fost un pic retincent la început, dar era o provocare și am acceptat”.

A lucrat la Realitatea până în august 2009, după care timp de un an și jumătate a lucrat la știrile Prima TV. Anul 2011 i-a adus un transfer la Antena 1 și Antena 3 și o nouă provocare în materie de știri de televiziune.

Am trecut de la Realitatea la Prima Tv și acum la Antena 1 și Antena 3. Experiența de știri m-a ajutat să devin stăpân pe orice fel de situație și să pot lua decizii rapide în condiții de maximă tensiune”.

Optimist și batăios din fire, Sergiu este de părere că oricât de greu își este trebuie să: „Mergi tot înainte și dacă drumul pe care-l cauți nu există încă, fii sigur că Dumnezeu îl va creea înadins spre a-ți răsplăti îndrăzneala„.

Dacă ar fi pus în situația de a alege între bani, cariera și prieteni, Sergiu a declarat fără ezitare că ar alege Prietenii.

sergiuDupă transferul din ianuarie la știrile Antenelor, luna februarie i-a adus și titlul de cel mai bun reporter tv de știri din România.

Prietenii și familia s-au bucurat. Am primit multe mesaje și telefoane, ceea ce a făcut ca titlul să fie și mai important”.