Breaking news

Incinerat împotriva voinței sale. Regizorul Sergiu Nicolaescu a cerut prin testament să fie înmormântat

Sergiu Nicolaescu a fost incinerat de soție împotriva dorinței exprese a regizorului, trecută în testament. Informația a ieșit la iveală la zece luni de la moartea acestuia.

sergiu nicolaescu incineratSergiu Nicolaescu a fost ars împotriva voinței lui. Potrivit testamentului lăsat de Sergiu Nicolaescu, regizorul i-a cerut soției să îl îngroape creștinește, nicidecum să-l ardă.

Dacă în ianuarie susținea sus și tare că fratele ei a cerut expres să fie incinerat și că asta era dorința lui, acum, Iolanda Nicolăescu s-a sucit. Aceasta cere Judecătoriei Sector 1, anularea testamentului prin care toată averea revine lui Dana Nicolaescu, pentru neîndeplinirea obligaţiei privind înmormântarea.

Opinia publică din România a fost șocată de decizia Danei Nicolăescu de a-l incinera pe regizor. Când s-a văzut încolțită din toate părțile și alergată de presă, văduva a dat o declarație de presă în care preciza că incinerarea a fost ultima dorință a lui Sergiu Nicolaescu, mărturisită pe patul de spital.

În aceste condiţii, în semn de respect pentru decizia luată de marele regizor, familia nu face nimic altceva decât să îndeplinească întocmai această solicitare. Faptul că niciun preot nu va oficia o slujbă de înmormântare ţine de canoanele religiei ortodoxe, care nu consideră incinerarea o practică creştină. Totuşi, cu o dispensă din partea Patriarhiei Române, la ceremonia funerară poate fi oficiată o formă specială a slujbei de înmormântare. Cu regret, se poate sesiza că în unele comentarii apărute în media şi în reţelele de socializare se depăşeşte limita decenţei, a dreptului la intimitate şi a respectului durerii familiei sale”, a declarat Dana Nicolăescu pe 3 ianuarie 2013.

Numai că dorința spusă de Dana Nicolaescu nu prea coincide cu ceea ce a cerut Sergiu Nicolaescu prin testament.

Subsemnatul Nicolaescu Sergiu-Florin, căsătorit, fără descendenţi, părinţi decedaţi, domiciliat în mun. Bucureşti (n.r. – adresa completă şi CNP-ul), pentru cazul încetării mele din viaţă, dispun următoarele: Las soţiei mele, Nicolaescu Georgeta-Daniela, domiciliată în mun. Bucureşti (n.r. – urmează adresa şi CNP-ul soţiei), toate bunurile mele mobile şi imobile, prezente şi viitoare, deţinute cu orice titlu, ce se vor găsi în patrimoniul meu, la data decesului meu, instituind-o legatar universal, conform art. 888 Cod civil. O rog pe legatara mea să mă îngrijească, aşa cum a făcut-o şi până acum, şi să mă înmormânteze după datinile creştineşti. Aceasta este voinţa mea şi doresc să fie respectată întocmai”, se arată în testamentul lui Sergiu Nicolaescu, potrivit Ziarului Ring.

Din păcate, Dana Nicolăescu nu i-a respectat dorința regizorului și l-a ars, pe 5 ianuarie 2013, la Crematoriul Vitan-Bârzești din București.

>