Breaking news

Sergiu Andon, demis de Comisia Juridică a Camerei Deputaților

loading...

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a decis luni că deputatul Sergiu Andon se află în stare de incompatibilitate și în consecință a votat încetarea mandatului parlamentarului.

Decizia de azi survine ca urmare a solicitării Agenției Naționale de Integritate care susține că Sergiu Andon a devenit incompatibil cu statutul de parlamentar întrucât a acordat, ca avocat, asistenţă juridică unui învinuit într-un dosar penal de corupţie.

Pe 14 aprilie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a câştigat faza de fond a procesului intentat de deputatul conservator Sergiu Andon după ce l-a declarat incompatibil pe acesta pe motiv că, parlamentar fiind, a fost avocat într-un proces de corupţie, dar decizia a fost contestată la instanţa supremă.

Sergiu Andon a declarat că decizia Comisiei Juridice este o prostie și că Înalta Curte nu a dat un verdict definitiv și irevocabil, întrucât termenul este programat pe data de 9 noiembrie 2012.

Deputatul a spus că această măsură este una pur politică și că el este primul sacrificat, deși este nevinovat.

Sergiu Andon susține că faptele pentru care a fost declarat incompatibil făceau obietul mandatului de deputat din perioada 2004-2008 și că în acest moment nu are de ce să își dea demisia din Parlament.

Încetarea de drept a mandatului lui Sergiu Andon se va face doar după ce plenul Camerei deputaților va vota raportul Comisiei Juridice.

loading...