Breaking news

Serena Williams s-a calificat în finala de simplu feminin de la Australian Open 2015

Serena Williams, liderul ierarhiei feminine de tenis, și principala favorită la turneul de Grand Slam de la Melbourne, s-a calificat joi, în finala de simplu feminin de la Australian Open 2015, după ce a învins-o în semifinale pe Madison Keys.

serena williamsLa șase ani de la ultima finală jucată la turneul de Mare Slam de la Melbourne, Serena Williams reușește să acceadă în ultimul act.

Americanca, principala favorită la Australian Open 2015, s-a impus joi, în semifinale în fața compatrioatei sale, Madison Keys, în două seturi, scor 7-6(7-5), 6-1.

Deși a început ezitant semifinala cu cea care în sferturi a eliminat-o pe sora ei, Venus, Serena a reușit să revină de la 2-0 în primul set și să se impună în tie break.

După un prim set strâns și echilibrat, terminat la limită în tie-break, Serena Williams a dominat copios setul doi pe care l-a și câștigat cu 6-2. Însă după ce la scorul de 6-1, a ratat șapte mingi de meci pe serviciul lui Madison Keys.

Astfel că Serena merge în finală unde va juca cu rusoaica Maria Sharapova, pentru adjudecarea celui de-al șaselea trofeu la simplu la Australian Open.

Sunt emoționată să fiu în finală la Australian Open, nu am venit aici cu acest gând. M-am descurcat destul de bine, m-a solicitat destul de mult în meci Madison. Poate că aș fi putut să fac mai mult în termeni de agresivitate, dar ea nu a capitulat în joc”, a declarat Serena Williams la finalul partidei.

Dacă va câștiga finala, Williams se menține pe primul loc în ierarhia WTA. Serena Williams a cucerit primul trofeu la Australian Open în anul 2003, următorul în 2005, apoi în 2007, 2009 și 2010.

Până în prezent, Serena are în palmares 6 trofee la simplu la Australian Open, două la Roland Garros, cinci la Wimbledon și 6 la US Open.

La dublu, Serena a adunat 13 trofee de Grand Slam: 4 la Australian Open, 2 la Roland Garros, 5 la Wimbledon și 2 la US Open.

Serena Williams a jucat până acum cu Maria Sharapova 18 meciuri oficiale, iar pe 16 le-a câștigat. Primul meci dintre cele două a fost în 2004 la Miami, iar cel mai recent tot la Miami dar în 2014.

În 2013, Serena Williams a câștigat finala de la Roland Garros disputată cu Maria Sharapova. Cele două au mai jucat o singură finală la Australian Open, în 2007, câștigată de americancă.

foto:ausopen.com