Breaking news

Serena Williams e la mâna lui Halep. Merge în semifinale doar dacă românca o învinge pe Ivanovic

Serena Williams poate ajunge în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, doar dacă, vineri, Simona Halep va câștiga partida cu Ana Ivanovic, sau dacă va pierde partida în trei seturi.

simona halep - serena williams - turneul campioanelorLiderul unu mondial în tenisul feminin, Serena Williams e la un pas de a fi eliminată de la Turneul Campioanelor, încă din faza grupelor. Americanca e la mâna româncei Simona Halep.

Joi, Serena Williams a învins-o categoric pe canadianca Eugenie Bouchard, în două seturi, scor 6-1, 6-1 și încă mai păstrează speranțe că se califică în semifinale.

Câștigătoarea turneelor de la Brisbane, Miami, Roma, Cincinnati și US Open în acest sezon, Serena Williams este nevoită acum să aștepte rezultatul meciului dintre Simona Halep și Ana Ivanovic.

În funcție de ce va face românca în partida de vineri, din Grupa Roșie de la Singapore, Serena află dacă merge în semifinale sau își face bagajele și pleacă acasă.

În cazul în care Ana Ivanovic se impune în două seturi în partida cu Halep, sârboaica va fi cea calificată în semifinale. Halep poate ajunge pe primul loc în grupă dacă câștigă minim șase game-uri în partida cu sârboaica.

Potrivit site-ului WTA, în funcţie de rezultatele înregistrate în grupă, câştigătoarea Turneului Campioanelor de la Singapore va primi un premiu cuprins între 2,047 şi 2,190 de milioane de dolari, în timp ce finalista va încasa între 971.000 şi 1,114 milioane de dolari.

Dacă vineri, Simona Halep o învinge pe Ana Ivanovic, românca va încasa un cec de 569.000 de dolari şi 690 de puncte WTA, iar o înfrângere 426.000 de dolari şi 530 de puncte WTA.

Dacă va pierde în semifinale, Halep va mai încasa un bonus de 37.000 de dolari. Dar dacă va ajunge în finală, românca îşi va asigura aproximativ un milion de dolari.

Halep, cu două victorii în tot atâtea meciuri, conduce în clasamentul Grupei Roşii, urmată de Williams, două victorii şi o înfrângere, de Ivanovici, o victorie şi un meci pierdut, şi de Bouchard, care a înregistrat trei înfrângeri.

În caz de egalitate, departajarea se va face în funcţie de numărul de seturi sau de ghemuri câştigate.

În semifinale se califică ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă de patru jucătoare de la Turneul Campioanelor. Ocupanta primei poziții în Grupa Roșie va juca în semifinale cu ocupanta locului doi din Grupa Albă. Iar cea de pe primul loc din Grupa Albă, joacă cu ocupanta locului doi din Grupa Roșie.

La Turneul Campioanelor de la Singapore ajung primele opt jucătoare din lume, care împart un premiu în valoare de 6,5 milioane de dolari.

>