Breaking news

Prețul celor trei morți: 360.000 euro. Suma pe care Huidu trebuie să o dea drept despăgubire

loading...

Judecătoria Brașov a decis marți ca Şerban Huidu să plătească 360.000 euro drept despăgubire, familiilor victimelor accidentului pe care l-a provocat în urmă cu un an, la Timişul de Sus.

Rudele celor morţi în accident au cerut despăgubiri în valoare de 800.000 de euro, însă judecătorii au decis ca fiecare dintre cei trei reclamanți să primească 120.000 euro.

La termenul de pe 4 decembrie au fost audiaţi doi martori din partea Ioanei Câmpean (28 de ani), fiica Magdei Drăghici – una dintre cele trei victime ale accidentului provocat de Huidu. Cei doi martori, un prieten apropiat al Ioanei Câmpean şi prietena cea mai bună a Magdei Drăghici, au povestit că Ioana a suferit foarte mult în urma pierderii mamei sale, care era singurul sprijin moral al acesteia, cele două fiind foarte apropiate. Cei doi au spus că Ioana lucra în domeniul IT, în Bucureşti, însă a fost nevoită să renunţe la serviciul de acolo, după moartea mamei sale, pentru a se întoarce la Braşov şi a administra firma acesteia, deşi nu are experienţă în domeniu.

Martorii au spus că Ioana Câmpean este foarte afectată de mediatizarea intensă a acestui caz, aducându-i un prejudiciu de imagine atât ei, cât şi firmei mamei sale.

Ioana Câmpean a solicitat daune morale şi materiale de 400.000 de euro, iar soţia şi fiul lui Ştefan Lungu Balog s-au constituit părţi civile diferite în acest proces, cerând drept daune morale câte 200.000 de euro, plus daune materiale de peste 5.000 de euro ca şi contravaloare a autoturismului distrus în acceident şi cheltuieli de înmormântare de circa 6.000 de lei.

Cea de-a treia victimă a accidentului, Ioan Garbis, nu a avut urmaşi, prin urmare nimeni nu s-a constituit parte civilă din partea acestuia.

Huidu a fost implicat într-un accident rutier în localitatea Timişul de Sus, pe 16 octombrie, anul trecut, în timp ce se afla la volanul autoturismului personal, când a intrat pe contrasens şi a lovit o maşină Dacia Logan, care circula regulamentar de la Braşov spre Predeal. În urma impactului, o persoană a murit pe loc, iar alte două în drum spre spital.

În 29 iunie, Huidu a fost condamnat de Judecătoria Braşov la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Familiile victimelor accidentului au făcut recurs la decizia judecătorilor, următorul termen fixat la Curtea de Apel Braşov fiind abia anul viitor, în 31 ianuarie.

loading...