Breaking news

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a cucerit pentru a doua oară, Cupa României

Echipa de fotbal Sepsi Sf. Gheorghe a câștigat miercuri, Cupa României pentru a doua oară consecutiv, după o victorie dramatică în finala disputată pe Stadionul din Sibiu, contra echipei Universitatea Cluj în fața a peste 13.000 de spectatori.

Campioana României la fotbal s-a decis la penaty-uri. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, deţinătoarea trofeului, a învins-o pe Universitatea Cluj cu scorul de 5-4, la loviturile de departajare, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu.

Eroul covăsnenilor a fost portarul Roland Niczuly, fost jucător al Universităţii Cluj, care a apărat trei lovituri de la 11 metri, după ce clujenii a avut avantaj şi a ratat două şanse de a obţine victoria.

Pentru Sepsi OSK au înscris Roland Varga, Alexandru Tudorie, Ion Gheorghe, Marius Ştefănescu şi Mark Tamas, în timp ce Jonathan Rodriguez şi Adnan Aganovic au ratat. Pentru ”U” Cluj au marcat de la 11 metri, Alexandru Chipciu, Ovidiu Bic, Dragoş Tescan şi Dan Nistor, cei care au ratat fiind Ely Fernandes, Jose Gomes şi Ivan Martic.

Sepsi OSK a cucerit trofeul pentru a doua oară consecutiv şi-a asigurat prezenţa în sezonul viitor al Europa Conference League. În anul 2020 echipa din Sfântu Gheorghe a pierdut finala Cupei României.

Universitatea rămâne cu trofeul din 1965, pierzând a cincea sa finală după cele din 1934, 1942, 1949, 2015 și 2023).

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, care a câştigat şi Supercupa României în 2022, va lupta din nou pentru acest trofeu în data de 8 iulie, la Ploieşti, contra campioanei Farul Constanţa.

Victoria echipei antrenate de Cristiano Bergodi la Sibiu va face ca CFR Cluj sau Universitatea Craiova să rateze sezonul viitor al cupelor europene. Ocupanta locului trei în play-off va juca un baraj pentru Europa Conference League cu câştigătoarea dintre FC U Craiova şi FC Voluntari.

>