Breaking news

Separatiștii proruși au doborât încă un elicopter în Ucraina

Un elicopter militar ucrainean MI-24 a fost doborât luni, la Slaviansk, în estul Ucrainei, de către separatiștii proruși, a anunțat Ministerul ucrainean al Apărării.

elicoptere prabusite ucrainaRăzboi civil în toată regula în estul Ucrainei. Armata ucraineană continuă operaţiunile în forță împotriva separatiştilor în mai multe oraşe.

Insurgenţi proruşi au doborât, luni, un elicopter al Forţelor Aeriene ucrainene, în timpul luptelor din oraşul Slaviansk, afirmă surse citate de Kyiv Post.

Insurgenţii au atacat elicopterul cu arme automate. Aparatul militar de tip M-24, aparţinând Forţelor Aeriene ucrainene, s-a prăbuşit într-un râu din Slaviansk. Din fericire, piloţii au scăpat cu viaţă, anunţă Ministerul ucrainean al Apărării.

Elicopterul MI-24 al forțelor aeriene ale armatei ucrainene a fost ținta unui atac cu mitralieră de calibru mare. Aparatul a fost doborât în zona orașului Slaviansk“, a indicat Bogdan Senik, purtător de cuvânt al ministerului menționat, citat de agenția de presă ucraineană Unian. El a precizat că aparatul a căzut în apele unui lac, ceea ce a salvat viața piloților.

Este al treilea elicopter doborât la Slaviansk în ultimele zile, după ce vineri două aparate MI-24 s-au prăbușit în urma unui atac cu lansatoare de rachete portabile. Doi militari ucraineni au fost uciși și câțiva au fost răniți în acele tiruri.

Începând de vineri, forțele ucrainene duc vaste operațiuni speciale în orașul Slaviansk, din regiunea Donețk, implicând elicoptere și blindate ale armatei. Ofensiva are drept scop preluarea controlului în acest oraș devenit bastion al separatiștilor rusofoni.

La Odessa, a avut loc un marş al susţinătorilor Ucraienei unite, asta după ce duminică separatiştii pro-ruşi au atacat sediul poliţiei şi i-au eliberat pe colegii arestaţi după violenţele de vineri soldate cu circa 50 de morți.

Etnicii evrei din Odessa au pregătit un plan de plecare din regiune în cazul intensificării violenţelor, una dintre variantele luate în calcul fiind trecerea frontierei în Republica Moldova, afirmă lideri ai comunităţii evreieşti, citaţi de ziarul The Jerusalem Post.

Cea mai mare bancă din Ucraina, Privatbank, a anunţat luni că suspendă activitatea filialelor sale din oraşele Doneţk şi Luhansk, aflate sub controlul miliţiilor separatiste, pentru o perioadă determinată.

Ucraina a decis să își închidă temporar graniţele Autorităţile ucrainene au luat decizia de a închide temporar punctele de control de la graniţa cu Crimeea, se menţionează pe site-ul Guvernului ucrainean.

>