Breaking news

Senzori și funcții pe care le poate avea un aparat de aer condiționat

În general vei achiziționa un aparat de aer condiționat pentru că-ți este mult prea cald pe timpul verii, nu-i așa? Ei bine, chiar dacă în trecut așa stăteau lucrurile, mai exact aparatele de aer condiționat erau folosite exclusiv pentru răcirea aerului, nu același lucru putem spune despre tehnologia din prezent. 

Categoric, aparatele din zilele noastre pot răci în continuare aerul, chiar mai eficient decât în trecut, dar acum vin la pachet și cu o mulțime de alte funcții și senzori deosebit de folositori. Află la ce tipuri de tehnologie ne referim în cele ce urmează:

Funcția de încălzire

Aerul condiționat cu funcția de încălzire este la modă în zilele noastre pentru că acum poți folosi aparatul indiferent de anotimp. Pe cât de ușor te răcoreai vara, pe atât de ușor îți va fi acum să te încălzești. Tot ce trebuie să faci este să folosești telecomanda sau aplicația online și să setezi aparatul pe modul de încălzire. Apoi vei seta temperatura dorită și te vei putea bucura de căldură chiar și în cele mai reci zile de iarnă. 

Funcția de purificare a aerului 

De ce să-ți cumperi și un purificator de aer dacă aparatul de aer condiționat te poate ajuta chiar și-n acest sens? Cele mai bune modele de aer condiționat vor veni la pachet cu diverse filtre care îți vor asigura confortul și atmosfera potrivită la interior. Printre acestea se remarcă: 

  • Filtrul cu apatit de Titan. Va capta și elimina 97% din particulele de praf, dar și mirosurile neplăcute de tutun sau de la animalele de companie; 
  • Filtru cu ioni de argint. Va elimina alergenii, de exemplu acarienii și polenul în proporție de 99%;
  • Filtru Flash Streamer. Va utiliza electroni pentru a declanșa reacții chimice care elimină alergenii și mirosurile neplăcute;
  • Filtru Catechin. Va folosi o substanță antibacteriană naturală pentru a capta germenii. Este derivată din frunzele de ceai. 

Anumite modele au și funcție de umidificare cu ajutorul căreia pot extrage apa din aerul exterior și astfel previn aerul uscat de la interior. 

Funcția de programare

Majoritatea aparatelor de aer condiționat din noua generație vor veni la pachet și cu funcția de programare, atât pentru 24 de ore, cât și săptămânal. Astfel, aparatul va porni independent la ora la care-l setezi și se va opri tot în funcție de preferințele tale. 

Senzor ochi inteligent

Aparatele echipate cu astfel de senzori vor detecta prezența locatarilor și vor direcționa în consecință jetul de aer. Deci nu te vei mai trezi niciodată cu gâtul înțepenit și nu te vei mai plânge că te-a tras curentul sau că ți-a bătut aerul condiționat în cap. 

În plus, tot datorită senzorilor inteligenți, aparatul va fi capabil și să economisească energie dacă nu detectează prezența. Unitatea va trece automat în modul de eficiență energetică atunci când incinta nu este populată. 

Funcția economică 

Poți seta aparatul pe modul economic oricând dorești pentru a reduce consumul de energie electrică. Între timp vei putea folosi alte aparate mari care consumă mai multă energie. 

Funcția de autobaleire pe verticală

Va fi foarte frustrant să dai drumul aparatului și să constați că anumite zone din cameră sunt încă prea reci sau prea calde, nu? Ei bine, aparatele echipate cu funcția de autobaleiere pe verticală rezolvă acest impediment. Cu ajutorul acestei tehnologii aerul și temperatura sunt distribuite uniform în întreaga cameră. 

Ce spui, merită să investești într-un aparat cu atâtea funcții?

Sursa foto: https://buydaikin.ro/daikinb2c/daikinROB2C/ro_RO/c/ACC%3CSPLIT%3CREMO-CON/p/QlJDMDcz

>