Breaking news

Senatul României extinde amnistia fiscală la toți bugetarii

Plenul Senatului României a decis lunis eară să extindă amnistia fiscală de la personalul din învăţâmânt la toţi bugetarii care au obţinut venituri de natură salarială constatate a fi nelegale.

senatul romanieiSenatul României extinde pomana electorală inițiată de Guvernul Ponta, la toți bugetarii. Astfel că potrivit noului amendament susținut și de Ministrul Muncii, Rovana Plumb, toți bugetarii care au încasat ilegal prime și salarii, nu vor mai fi nevoiți să dea banii înapoi.

Din 2012, de când am preluat guvernarea, Guvernul Ponta se luptă şi ia măsuri pentru repararea nedreptăţilor făcute de către fosta guvernare, iar proiectul de lege care astăzi este în dezbatere se înscrie pe această linie. Este vorba de repararea nedreptăţilor făcute profesorilor, cadrelor medicale, reprezentanţilor administraţiei publice locale şi alte categorii de bugetari. De aceea, Guvernul susţine raportul pe care l-a întocmit Comisia pentru muncă”, a spus Rovana Plumb.

Amendamentul propus de Comisia pentru Muncă din Senat, și care stabileşte o amnistie fiscală generală a fost votat în urma cererii de reexaminare a Legii salarizării unitare, pe baza căreia s-au acordat sporuri ilegale.

Iniţiativa a fost adoptată cu 122 de voturi ”pentru” şi două abţineri, urmând ca decizia finală să fie luată de Camera Deputaţilor.

>