Breaking news

Senatul României a ratificat acordul semnat de Moldova cu Uniunea Europeană

Senatul României a adoptat, joi, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege privind ratificarea Acordului de asociere între Uniunea Europeană şi Republica Moldova.

senatul romanieiRomânia s-a ținut de cuvânt și devine prima țară din Uniunea Europeană care ratifică în Parlament, Acordurile de Asociere între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, Georgia şi Ucraina.

 La o zi după ce Camera Deputaților a ratificat acordu, azi, Senatul, în calitate de cameră decizională, a aprobat cu unanimitate de voturi, adică 122 de voturi pentru, documentul.

Ministerul Afacerilor Externe salută votul de astăzi, al Senatului României, care, în calitate de cameră decizională, a aprobat cu unanimitate, în cadrul unei sesiuni extraordinare, Legile de ratificare ale Acordurilor de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova, Uniunea Europeană – Georgia şi Uniunea Europeană – Ucraina.

Acest vot, prin care se finalizează procedura de ratificare în Parlamentul României a celor trei Acorduri, dovedeşte angajamentul solid, constant şi transpartinic al ţării noastre faţă de parcursul european al celor trei state partenere, precum şi faţă de aspiraţiile lor legitime de integrare europeană deplină.

Parlamentul României devine astfel primul for legislativ din statele membre UE care finalizează procedura de ratificare a celor trei Acorduri de Asociere.

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă speranţa unei ratificări rapide a Acordurilor de Asociere cu Republica Moldova, Georgia şi Ucraina şi de către celelalte state membre ale Uniunii Europene.

>