Breaking news

Senatul a adoptat legea privind scutirea de impozit pentru părinții copiilor cu handicap

loading...

Senatul României a adoptat marți, inițiativa deputatului PSD Tamara Ciofu privind scutirea de impozit pentru părinții copiilor cu handicap.

senatul romanieiPropunerea legislativă a deputatului PSD Tamara Ciofu prin care părinții copiilor cu handicap grav sau accentuat vor fi scutiți de plata impozitului pe clădire, teren și autoturism.

Scutirile prevăzute în proiectul de lege se vor acorda doar pentru primul teren, prima clădire și mașina adaptată persoanelor cu dizabilități aflate în proprietatea părinților copiilor cu handicap grav sau accentuat.

Legea repară o nedreptate pentru că, până acum, facilitățile fiscale le putea primi doar persoana cu handicap grav, deși dificultățile financiare cădeau în sarcina părinților care au în grijă acea persoană. De cele mai multe ori, minorii aflați în această situație nu dețineau nimic în proprietate, deci facilitățile fiscale prevăzute în lege nu-și atingeau scopul. Propunerea mea legislativă nu introduce un nou ajutor social, ci îl direcționează pe cel deja existent către cei care îl pot utiliza în beneficiul persoanei cu handicap”, a declarat deputatul PSD, Tamara Ciofu.

Înainte de dezbaterea proiectului în Senat, deputatul Tamara Ciofu a organizat mai multe consultări publice cu specialiști din domeniul protecției copilului, cu organizațiile și asociațiile de părinți care au în îngrijire copii cu autism sau alte boli care au cauzat deficiențe ireversibile. Consultările s-au desfășurat atât în Parlament, cât și în colgiul electoral al deputatului PSD din Botoșani.

Săptămâna viitoare, proiectul va intra în dezabaterea Camerei Deputaților, care este cameră decizională în acest caz.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian