Breaking news

Senatorul Alexandru Mazăre, acuzat de ANI că nu poate justifica 210.000 euro

Senatorul Alexandru Mazăre, fratele fostului primar din Constanța, Radu Mazăre, este acuzat de Agenția Națională de Integritate că nu poate justifica suma de 210.000 euro, aflată în declarația de avere.

alexandru mazare - psdAgenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de aprox. 210.775 Euro,  între averea dobândită și veniturile realizate în perioada exercitării mandatului de către MAZĂRE ALEXANDRU, senator în Parlamentul României.

Diferența identificată de către inspectorii de integritate a rezultat din constituirea, de către persoana evaluată, a unor depozite bancare în cuantum de 160.775 Euro la o unitate bancară de pe teritoriul Statului Israel, precum și din achiziționarea unui imobil pentru care a fost achitat prețul de 50.000 Euro.

”Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către MAZĂRE ALEXANDRU, în perioada exercitării mandatului de senator. Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. MAZĂRE ALEXANDRU nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”, se arată în comunicatul de presă al ANI, remis exclusivNEWS.ro.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.