Breaking news

Senatorii joacă alba neagra cu graţierea corupţilor din România

Comisia juridică s-a sucit, joi, la 24 de ore de când votase graţierea corupţilor. Reacţiile negative din societatea civilă şi protestele din Piaţa Victoriei, i-au făcut pe senatori să dea înapoi.

senat- basescu - romaniaJoi, Comisia Juridică din Senatul României a decis să nu mai graţieze luarea de mită, traficul de influență, darea de mită și cumpărarea de influență.

Propunerea făcută de senatorul PNL, Daniel Fenechiu, a trecut cu cinci voturi pentru (PNL, USR și UDMR) și patru abțineri (PSD).

Miercuri, senatorii juriști votaseră un amendament la proiectul legii pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate prin care se grațiau persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență.

Amendamentul a întrunit doar 5 voturi pentru din 11 – trei PSD, unul de la UDMR și unul de la ALDE. Doi senatori PSD nu au votat pentru – Robert Cazanciuc și Adrian-Nicolae Diaconu.

Drept urmare, cei care au fost condamnați pentru abuzuri în serviciu vor rămâne în închisoare sau vor ajunge acolo în cazul în care se află în faza de cercetare penală.

În comisie s-a discutat un alt amendament controversat care vizează includerea pe lista excepțiilor de la grațiere a conflictului de interese.

>