Breaking news

Șeful Poliției Capitalei, demis după eliberarea din greșeală a unui interlop

La 20 de zile de când interlopul Adrian Botez a fost eliberat din ”greșeală” din Arestul Poliției Capitalei, Șeful Poliției București a fost destituit din funcție, la cerere.

mihai pruteanuDrept pedeapsă pentru că angajații din subordinea lui l-au eliberat din ”greșeală”, pe interlopul Adrian Botez, Șeful Poliției Capitalei a fost eliberat din funcție, dar la cerere după care a fost numit adjunct la Ordine Publică în cadrul IGPR. Adică a fost avansat în loc să fie dat afară din Poliția Română.

Şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Pruteanu, a fost eliberat din funcţie, la cerere, de către Ministrul de Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, și mutat la în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R.

Şeful Poliţiei Române a dispus o serie de măsuri la finalizarea verificărilor efectuate, de către ofiţerii specialişti ai Direcţiei Control Intern din cadrul I.G.P.R., la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în cazul incidentului produs în luna iunie, când o persoană a fost eliberată din arest. Faţă de trei ofiţeri cu funcţii de conducere, respectiv directorul general adjunct care coordonează activitatea Serviciului Independent de Reţinere şi Arestare Preventivă, directorul S.I.R.A.P. şi directorul adjunct al S.I.R.A.P., un ofiţer coordonator al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1 şi doi agenţi de poliţie, dintre care unul cu funcţie de conducere, respectiv şef de schimb la C.R.A.P. nr. 1, inspectorul general al Poliţiei Române a dispus declanşarea cercetării prealabile. De asemenea, faţă de directorul general al D.G.P.M.B. a fost luată măsura atenţionării. Totodată, directorul general al D.G.P.M.B. a fost eliberat din funcţie la cerere, prin ordin al viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea. Acesta, a fost numit, prin dispoziţie a inspectorului general, în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R.. Un raport cuprinzând rezultatul verificărilor efectuate a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru sprijinirea cercetărilor care se efectuează în dosarul penal deschis în cauză„, se arată în comunicatul de presă al Poliției Române.

În loc să fie mutat din arestul Poliției Capitalei la Penitenciarul Rahova, polițiștii l-au eliberat întrucât au interpretat ”greșit” decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Drept urmare, agenţii de poliție din arestul Capitalei, l-au eliberat Adrian Botez, pe 1 iulie 2014. Odată văzut liber, interlopul a și fugit din țară, iar acum este dat în urmărire internațională.

Poliţia Capitalei anunță că a declanşat o anchetă internă după ce trei poliţişti de la Arestul Capitalei l-au eliberat din arestul preventiv pe interlopul Adrian Botez, condamnat în urmă cu două zile la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Totodată s-a dispus și sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 pentru neglijență în serviciu.

În noaptea de 1 iulie, poliţiştii bucureşteni au primit de la Înalta Curte, decizia prin care Adrian Botez a fost condamnat la închisoare, iar aceştia au transmis-o către Arestul Capitalei, însă cei de acolo ar fi făcut o confuzie şi în loc să îl transfere la penitenciar, l-au eliberat.

Pe 1 iulie, Adrian Botez a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că ar fi încercat să-l ucidă pe un alt interlop, Dumitru „Puiu” Mironescu, în 2008.

>