Breaking news

Șeful NATO spune că racheta care a căzut în Polonia este a Ucrainei

Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO, a spus că racheta care a lovit teritoriul Poloniei aparține apărării anti-aeriene ucrainene și că nu a fost lansat de Rusia, așa cum se credea inițial.

Șeful NATO a spus că Rusia este responsabilă pentru acest incident.

Acesta nu este vina Ucrainei. Rusia poartă întreaga responsabilitate, deoarece continuă un război ilegal împotriva Ucrainei”, a adăugat Stoltenberg.

O echipă de anchetă formată din polonezi și americani cercetează incidentul de la granița cu Ucraina.

”Investigația asupra acestui incident este în curs, trebuie să așteptăm rezultatul său dar nu avem niciun semn că acesta a fost un atac deliberat. Nu avem niciun semn că Rusia pregătește un atac deliberat împotriva NATO. Informațiile preliminare pe care le avem sugerează că racheta a fost trasă de un sistem de apărare aeriană a Ucrainei. Vreau să fiu clar: aceasta nu este vina Ucrainei, Rusia poartă toată responsabilitatea în timp ce duce acest război împotriva Ucrainei“, a spus Stoltenberg.

Joe Biden le-a spus partenerilor din G7 şi NATO că explozia produsă marţi în estul Poloniei a fost cauzată de o rachetă a apărării antiaeriene ucrainene.

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat miercuri, la Varşovia, că ”probabil” că racheta care a căzut marţi pe teritoriul ţării sale şi a ucis doi oameni ”a fost lansată de Ucraina” şi a adăugat că ”nimic nu indică” faptul că ar fi vorba despre un ”atac intenţionat împotriva Poloniei”.

Din primele informații, racheta este una de tip S-300 fabricată în Uniunea Sovietică.

>