Breaking news

Şeful Jandarmeriei Române, demis

Generalul locotenent Olimpiodor Antonescu, șeful Jandarmeriei Române,  şi prim adjunctul acestuia, general de brigadă Nicolae Rugină, au fost demişi din funcţie, luni, de ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

olimpiodor.antonescuÎn locul celor doi au fost împuterniciţi să îndeplinească atribuţiile funcţiei de Inspector General al Jandarmeriei Române, colonel Gavrilă Angelică Costel (fost şef al IJJ Dâmboviţa) şi respectiv colonel Faur Adrian Marian (fost şef al IJJ Covasna).

De asemenea, a fost eliberat din funcţie şeful direcţiei I la Direcţia Resurse Umane din cadrul Jandarmeriei Române şi pus la dispoziţia MAI, colonel Grigoroiu Marian Valentin. Acesta a fost înlocuit cu comisar şef de poliţie Marian Zaharia (fost şef al Direcţiei management Resurse Umane din IGPR).

Directorului general al Direcţiei General Financiare Opriţescu Ion Valentin i-a încetat împuternicirea în funcţie.

Secretarul de stat Ioan Dascălu a precizat, luni, că MAI sancţionează ”ferm” orioce neregulă comisă de angajaţi ai instituţiei şi a subliniat că măsurile dispuse de ministrul Igaş sunt urmare a controlului efectuat de Corpul de Control al MAI în cazul încadrărilor de la Jandarmeria Română.

Totodată, ministrul Internelor, Traian Igaş a dispus extinderea verificărilor în acest caz şi la aparatul central, precum şi la nivelul altor structuri ale MAI.

>