Breaking news

Șeful Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în România, în vizită la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Cuza Vodă” din Iași

Șeful Biroului  Organizației Mondiale a Sănătății  în România, Dr. Caroline Clarinval, a vizitat joi, 18 ianuarie 2024, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Cuza Vodă” din Iași, însoțită de  Dr. Silvia Gatscher – Managerul Operațiunilor de Sănătate și Dl. Andrei Dorobanțu- expert juridic.

Delegația OMS a fost  primită de către managerul spitalului, Ec. Robert Dâncă și directorul medical, Prof. Dr. Bogdan Doroftei, care le-au prezentat oaspeților cele mai importante secții ale unității sanitare –  Secția  de Neonatologie , una dintre cele mai mari secții de profil din țară și Secția  de Anestezie și Terapie Intensivă.

Am fost impresionați de conducerea și personalul spitalului dedicat și foarte motivat. Mulțumim conducerii spitalului pentru angajamentul de a îmbunătăți  rezultatele în sănătatea mamei și copilului”, a declarat  Dr. Caroline Clarinval, Seful Biroului OMS România.

În cadrul discuțiilor care au avut loc cu ocazia acestei vizite, delegația  Organizației Mondiale a Sănătății  și-a  exprimat disponibilitatea și interesul pentru  colaborarea  cu Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie  ”Cuza Vodă” din Iași  pentru activități de promovare a bunelor practici  pentru sănătatea mamei și copilului: activități regulate de screening  și prevenire, inclusiv  pentru cancerul de col uterin;  promovarea alăptării la sân ca cea mai bună sursă de hrană pentru sugar; promovarea celor mai bune practici  pentru sănătatea sexuală și reproductivă .

Apreciem  interesul  și implicarea Organizației Mondiale a Sănătății pentru  îmbunătățirea stării de sănătate a populației din România. Această vizită ne onorează  și suntem deschiși  la o cooperare internațională, pentru a prelua cele mai bune practici de la cei mai buni experți în domeniu. Avem în spital specialiști  și   dotări de ultimă generație pentru a fructifica la maximum această colaborare. Avem nevoie de acțiuni care să contribuie la  îmbunătițărea sănătății  mamei și copilului.”, a declarat Ec. Robert Dâncă , managerul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Cuza Vodă”din Iași.

Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie  ”Cuza Vodă” din Iași deservește  toată regiunea Moldovei și tratează  majoritatea cazurilor complexe și dificile din specialitatea obstetrică – ginecologie. Anual, spitalul tratează  peste 15.000 de pacienți. În fiecare an,  în maternitatea spitalului sunt aduși pe lume aproximativ 6.500 de nou născuți.

>