Breaking news

Șeful arbitrilor, reținut 24 de ore

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a fost reţinut pentru 24 de ore de DNA.

Procurorii DNA au emis mandat de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Vasile Avram, șeful CCA, pe motiv că ar fi delegat arbitrii la meciurile lui Oțelul, în mod preferențial contra unor sume de bani.

În cursul zilei de duminică, procurorii anticorupție îl vor duce pe Avram în fața unui judecător cu propunerea de arest preventiv pentru 29 de zile.

Sediul CCA a fost perchiziționat duminică de procurorii DNA, care au ridicat mai multe documente și computere și au chemat la audieri mai mulți arbitrii de fotbal din Liga I.

Vasile Avram a declarat, sâmbătă, că nu ştie de ce a fost dus pentru audieri la DNA şi că, din punctul lui de vedere, acţiunea întreprinsă de procurori la sediul instituţiei pe care o conduce a fost „o percheziţie şi nimic mai mult”.

Avram a fost dus la sediul DNA împreună cu alte persoane, printre care arbitrul Andrei Chivulete. Acesta din urmă este fiul fostului arbitru Florin Chivulete – care, în 2001, a fost suspendat de UEFA după ce, înaintea unui meci din cupele europene, le-a prezentat unor arbitri din Franţa trei tinere în rochii de seară, recomandate drept „folcloriste”.

Cercetările DNA vizează cazul echipei Oțelul Galați. Echipa este suspectată că a r fi ajuns campioană în urma unor aranjamente cu arbitrii.

Miza cea mare în Liga I, pentru câștigarea trofeului o reprezintă banii oferiți de UEFA. Astfel, dacă o echipă ajunge în Grupele Champions League, primește de la forul european 7,2 milioane de euro. Pentru o victorie echipa primește 800.000 de euro, iar pentru un egal 400.000 de euro. Plus banii din bilete și alte sume conexe particiării în Liga Campionilor.

În urma descinderilor de dimineață, arbitrul Marius Avram, fiul preşedintelui CCA, Vasile Avram, se află la sediul DNA pentru a fi audiat de procurori. Acesta a fost înlocuit de la meciul Pandurii-Astra, programat luni în etapa a VIIII-a a Ligii I, de Dragoş Istrate.