Şefa CNADNR a fost demisă din funcţie

Ungureanu a demis-o din funcţie pe Daniela Drăghia, şefa Companiei Naţionale de Autostrăzi.

În cadrul şedinţei de marţi, premeirul Ungureanu i-a cerut Ministrului Transporturilor, Alexandru Nazare, să o demită din funcţie pe Daniela Drăghia.

Motivul demiterii îi reprezintă proasta gestionare a procesului de deszăpezire a drumurilor cât şi proasta modernizare a drumurilor.

Daniela Drăghia a fost cercetată de DNA pentru modul în care au fost atribuite o serie de licitaţii pentru întreţinerea şi modernizarea drumurilor.

Daniela Drăghia fusese numită în funcţie în martie 2011. În luna septembrie, Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat în urma dezvăluirilor din presă, referitoare la legăturile pe care Daniela Drăghia le are cu două firme de drumuri care aparţin partenerului ei de viaţă.

La început de 2012, șefa CNADNR  a aprobat organizarea unei licitaţii pentru închirierea a 256 de autoutilitare mixte de transport, în sistem de leasing operațional, pe o durată de 54 luni (4,5 ani). Pentru închirierea celor 256 de mașini, CNADNR  este dispusă să plătească 13,5 milioane euro.

Dacă ar fi cumpărat aceste autoturisme CNADNR ar fi plătit în jur de 5 milioane de euro, întrucât prețul unei autotutilitare de tip mixt la dealerii din România nu depășesc circa 20.000 euro. Și unde mai pui că la un asemenea număr de mașini achiziționate, cumpărătorul poate primi o reducere și de 20% din preț.

Contactată de exclusivNEWS.ro pentru a spune de ce compania închiriază și nu cumpără mașinile, șefa CNANDR, Daniela Drăghia spune culmea că această modalitate este mai ieftină decât achiziția lor.

Suma de achiziție (la care faceți referire) a serviciilor de închiriere prin Leasing Operațional este o valoare estimată a contractului, pe cale de consecință nu este o valoarea serviciilor ce urmează a fi contractate ulterior desfășurate procedurii de achiziție. Menționăm că suma estimată de dumneavoastră pentru achiziția de autoutilitare (5 milioane euro) este nereală și neconformă cu ofertele existente pe piață”, a declarat șefa CNADNR Daniela Drăghia pentru exclusivNEWS.ro.

Șefa CNADNR justifică această alegere prin faptul că la prețul de cost al mașinii se adaugă taxe, impozite, înmatriculare, plată CASCO și RCA. Însă cu toate aceste taxe, prețul nu are cum să se dubleze. Este practic imposibil. Și unde mai pui că după 4 ani de utilizare, dacă mașinile ar fi fost cumpărate de CNADNR, le-ar fi putut vinde la jumătate din prețul de achiziție și tot ar fi fost în avantaj.

 

>