Breaking news

Secția de pediatrie a Spitalului din Bacău închisă, după ce un copil a fost legat cu un ham de pat

loading...

Secția de pediatrie a Spitalului Județean de Urgențe Bacău a fost închisă pentru igienizare, la o zi după ce Antena 3 a difuzat imagini cu un copil de un an și jumătate, ținut legat de patul de spital cu ajutorul unui ham.

copil legat de pat la bacauPurtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Bacău, Anda Dumitrescu a anunțat că s-a luat decizia de a se închide temporar secția de pediatrie pentru a se remedia deficiențele.

Și toate astea după ce cazul copilului legat de pat din lipsă de personal a scos la iveală și alte probleme. Precum lipsa de personal, și condițiile improprii din șase saloane, igrasie, faianță spartă, saltele și mobilier vechi, grupuri sanitare mizere ale secției de pediatrie respective.

„Cele șase saloane sunt la ultimul etaj, unde s-a făcut o extindere de spațiu, prin închiderea unor balcoane. Nu este o zonă folosită în mod curent, ci doar când se aglomerează spitalul. Or, în zilele sărbătorilor de iarnă, adresabilitatea a fost foarte mare și cadrele medicale au fost nevoite să folosească și acele saloane care, de altfel, vor intra luni în igienizare. Investiții s-au făcut permanent în spitalul de pediatrie, începând din 2005, dar, în timp, au mai apărut și degradări. Iar zona de la etaj a creat mereu probleme„, a precizat pentru AGERPRES managerul Spitalului Județean de Urgență Bacău, Dan Stoica.

Managerul Spitalului spune că: a fost necesară achiziționarea hamurilor pentru faptul că există o lipsă de personal acută, mai ales în timpul sărbătorilor legale și finalurilor de săptămână, când nu sunt suficiente cadre medicale pentru a asigura vizual asistența micuților pacienți, dar și efectuarea tratamentelor prescrise acestora.

loading...