Breaking news

Secretele succesului unui brand cu traditie in industria carnii, dezvaluite de Vlad Ciuburciu

loading...

In prezent, Vascar este unul dintre principalii producatori de preparate proaspete si conservate din carne de pe piata din Romania. Astazi, compania Vascar detine o fabrica de prelucrare in Vaslui, cu o capacitate extinsa de productie, 21 de magazine proprii in zona Moldovei si 400 de angajati.

Ciuburciu Vascar

La finele anului 2019, cifra de afaceri a companiei se ridica la 20.5 milioane de euro, cu produse distribuite in intreaga tara, cat si in afara granitelor. Asa cum spune Vlad Ciuburciu, Vascar este una dintre putinele companii care au aparut in anii comunismului, reusind sa se reinventeze si sa gaseasca noi oportunitati pentru dezvoltare.

“Compania si-a inceput activitatea in anul 1984, sub numele de Industria Carnii Vaslui, avand un numar relativ restrans de angajati, in comparatie cu cel din prezent. In scurt timp, produsele Vascar au ajuns pe unele dintre cele mai renumite piete de desfacere a acelor vremuri: SUA, URSS, Germania sau Franta. Dupa Revolutie, in anul 1991, compania si-a schimbat numele in Vascar si a devenit S.A. (societate pe actiuni), cu capital majoritar de stat”, spune  Ciuburciu.

La doar putin timp dupa, mai exact in 1994, au fost deschise primele magazine proprii Vascar, iar in 2000 au avut loc privatizarea si primele programe de investitii masive. “In anul 2005, a fost implementat si certificat un sistem de management integrat, conform standardelor internationale (n.r. ISO 9001/2001, ISO 22000:2005, ISO 14001:2004 si ISO 22000:2005). Acestea se rectifica din trei in trei ani, asigurand astfel un management de siguranta a alimentelor, la cel mai inalt standard al industriei”, ne spune Ciuburciu (Vascar)

Un an mai tarziu, odata cu alinierea companiei la standardele UE si internationale, au fost finalizate investitii importante, cum ar fi instalarea unei linii automatizate de conserve, introducerea unei instalatii de producere de salamuri si mezeluri crud-uscate pentru sectia de preparate, modernizarea depozitelor de frig si congelare, dar si achizitionarea de utilaje noi, cu scopul retehnologizarii sectiei de preparate.

“Suntem una dintre putinele companii din industria carnii din Romania care produc toate tipurile de preparate. Inca din 1984, a fost construita si o sectie de conserve, care a fost modernizata in anul 2006”, explica Ciuburciu (Vascar).

Rezultatele acestor investitii importante nu au intarziat sa apara. Drept urmare, in anul 2011, compania Vascar a obtinut “Food Safety System Certification” – FSSC 22000:2011, una dintre cele mai importante certificari la nivel mondial in industria carnii.

Ciuburciu Vascar

Doi ani mai tarziu, compania din Vaslui a primit si certificatul BRC (British Retail Consortium), iar in 2015 s-a lansat cel de-al doilea brand al companiei, Moldova in Bucate. In 2016, compania devine brand national. “Am extins distributia in Capitala, prin semnarea de noi parteneriate cu retaileri independenti, si am lansat prima campanie nationala de comunicare (n.r. Moldova invita Romania la masa)”, spune Ciuburciu (Vascar).

Alinierea la noi standarde de calitate a continuat si in 2018 cu gama de produse “Alege natural, fara E-uri”, din ingrediente 100% naturale. “Aceste produse au un gust absolut delicios si nu contin E-uri, aditivi sau conservanti, o garantie a calitatii lor”, adauga Directorul General Vascar.

loading...