Breaking news

Secretele construcțiilor rapide – ce materiale se folosesc

 

În prezent apar tot mai multe soluții care să permită realizarea unor construcții rapide, în vederea reducerii de costuri asociate materialelor și a forței de muncă. Iar pentru ca rezultatele să fie complet satisfăcătoare, trebuie alese și materialele potrivite pentru astfel de construcții. Dacă și tu îți dorești o construcție rapidă, iată materialele recomandate de experții din domeniul construcțiilor.

Plăcile de fibrociment

Pe scurt, placa de fibrociment este un material de construcție cu clasa de reacție la foc A1 și cu o montare rapidă și ușoară, putând fi utilizate în aplicații interioare, dar și exterioare. Acestea sunt fabricate dintr-un amestec de ciment, fibre de celuloză, aditivi și apă. Printre caracteristici importante avem o rezistență mecanică și o stabilitate dimensională bune, o durabilitate mare și un grad ridicat de rezistență la apă și umezeală.

Se recomandă la construcția pereților interiori și exteriori, la fațadele ventilate și decorative, ca aplicații pentru tavane interioare și exterioare sau pentru plafoane suspendate, pentru realizarea acoperișurilor, a balcoanelor sau a gardurilor. În plus, plăcile de fibrociment sunt potrivite pentru spații interioare cu umiditate medie (băi, bucătării, subsoluri, depozite), pentru realizarea pereților rezistenți la incendiu și pentru asigurarea unei izolații fonice și termice solide.

Sisteme Thermo Block

Sistemele Thermo Block sunt soluția perfectă pentru realizarea unor case pasive și case A+ – mai exact, locuințe care folosesc foarte puțin sau chiar deloc resurse de energie, fiind benefice mediului și permițând realizarea de economii pe termen lung. Materialul de bază este polistirenul expandat de tip Neopor F 2400 (EPS), iar construcția este realizată pe baza unei montări tip lego, cu beton turnat în interior. Se obțin pereți mai subțiri (adică mai mult spațiu util), iar locuința nu este predispusă apariției de condens și mucegai și nu necesită izolare termică ulterioară.

În plus, grație sistemului de montare tip lego menționat mai sus, construcția se poate realiza rapid, utilizând un număr redus de muncitori și echipamente și aparatură minime. De asemenea, acest sistem de montare asigură și o execuție „curată”, fără producerea de zgomote puternice sau generarea de praf. Este o soluție de viitor rapidă, ecologică și rentabilă.

Construcțiile modulare

Devenite o opțiune tot mai populară în ultima vreme, mare parte din componența unei construcții modulare se realizează într-o fabrică, permițând utilizarea de aparate și instrumente moderne pentru a execuție rapidă. În plus, grație faptului că procesul de construcție se desfășoară în fabrică, nu intervin întârzieri datorită condițiilor meteo nefavorabile, iar în paralel constructorii pot lucra la realizarea fundației.

Ulterior prefabricării și preasamblării în cadrul fabricii, casa este livrată în mai multe părți (cutii) și totul se montează la fața locului, pe fundația casei. Se estimează că acestea se construiesc cu 30-50% mai rapid decât casele ridicate prin utilizarea de metode de construcție tradiționale. Iar în cazul în care se dorește extinderea acestora, totul se poate realiza ușor și rapid, prin alipirea unor noi „părți”.

Sistemul ICF

ICR este acronimul pentru insulated concrete form – acestea reprezintă cofraje termoizolante care sunt ulterior umplute cu beton. Și acestea se utilizează pe baza montării de tip lego și asigură durabilitate, rezistență structurală și la incendiu și eficiență energetică ridicate.

Prin utilizarea sistemului ICF se asigură o execuție rapidă a construcției – o echipă de constructori poate construi un etaj în mai puțin de o săptămână. Panourile se manipulează și se montează ușor și rapid atât pentru pereții interiori, cât și pentru cei exteriori.

Care este materialul ideal pentru construcția ta? Alege-l pe cel potrivit dorințelor și așteptărilor tale și fă primul pas către construirea locuinței tale de vis!