Breaking news

Sechestru pe casa din Zambaccian

Procurorii DNA au pus sechestru pe casa lui Adrian Năstase, din Strada Zambaccian.

adrian-nastaseDirecţia Naţională Anticorupţie a instituit sechestru pe casa fostului premier, în dosarul “Zambaccian 1”, pentru care parlamentarii au avizat începerea urmăririi penale în mai 2009. În acest dosar, în care fostul prim-ministru este acuzat de corupţie, mai sunt cercetaţi şi fostul consul al României în China, Ioan Păun şi fostul şef al Inspectoratului de Stat pentru Construcţii, Irina Jianu.

Este pentru a treia oară când procurorii DNA dispun această măsură. “Atunci când instanţa a dispus – ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale – restituirea dosarelor la procuror, s-a dispus şi ridicarea sechestrului. Această măsură a mai fost dispusă de procuror. În rest, despre dosar nu vorbesc, nu am cerut informaţii nici procurorului de caz”, a declarat pentru Gândul, procurorul şef al DNA Daniel Morar.

Casa din Zambaccian i-a mai adus lui Adrian Năstase un dosar penal. De această dată, el a fost acuzat că ar fi primit drept mită, un teren de la fostul deputat PSD, Gabriel Bivolaru şi de asemenea lucrări de construcţie, executate de anumite firme din Bacău, controlate de Irina Jianu.

În 2009, fostul prim-ministru a fost trimis în judecată din nou, pentru doasarul “Mătuşa Tamara”, fiind acuzat de dare de mită.

>