Breaking news

Sebastian Popescu, Preşedintele PNR, îl acuză de ipocrizie pe Dacian Cioloş

Preşedintele Noua Românie, Sebastian Popescu a lansat joi seară, un atac dur la adresa lui Dacian Cioloş. Liderul PNR îl acuză pe fostul premier de ipocrizie şi manipulare cu scopul de a se face popular printre români prin intermediul campaniei „Oameni noi în politică”.

Sebastian Popescu a susţinut joi seară, o declaraţie de presă la Sediul Central PNR din Bucureşti în care a făcut precizări despre referendumul din 6-7 octombrie 2018, noua lege a pensiilor, campania „Fără penali” şi campania „Oameni Noi în Politică”.

Cu privire la rezultatul referendumului de modificare a Constituţiei, Preşedintele PNR a declarat că eşecul este în totalitate al actualei coaliţii de guvernare întrucât nu poţi să faci pe genunchi un astfel de scrutin electoral. Preşedintele PNR a declarat că absenteismul masiv de la vot reprezintă defapt un vot de blam la adresa PSD – ALDE, care demonstrează faptul că românii nu mai au încredere în actuala coaliţie de guvernare.

Referitor la noua lege a pensiilor adoptată de Guvernul Dăncilă, Preşedintele PNR susţine că PSD doreşte să ofere un nou cadou electoral pensionarilor în prag de alegeri europarlamentare, promiţându-le pensii mai mari în urma recalculării acestora. Sebastian Popescu a spus faptul că prin noua lege a pensiilor se menţine în continuare inechitatea socială între cei cu pensii mici şi cei cu pensii speciale, de lux. PNR a propus introducerea principiului contributivităţii ca principal criteriu de calcul al pensiilor şi desfiinţarea tuturor pensiilor speciale. Doar aşa se va face dreptate pentru toţi pensionarii. În prezent, din cei peste 5 milioane de pensionari, un milion trăiesc în sărăcie cu o pensie lunară de 500 lei, iar peste 160,000 de persoane încasează pensii de lucx, care însumează 1,3 miliarde de euro anual, adică cât un milion de pensionari cu pensie de 500 lei.

Legat de campania „Fără Penali”, Preşedintele PNR a precizat că aceasta a fost doar o campanie de PR a USR prin care a manipulat românii promiţându-le că vor scăpa ţara de penali dacă vor semna pentru această acţiune. În realitate, chiar şi în expunerea de motive de pe site-ul oficial al campaniei, scrie clar că această interdicţie de a candida în funcţii de demnitate publică este una temporară şi că nu se aplică celor cu fapte penale mai mici, sau celor care au comis faptele penale fără intenţie, cât şi persoanelor reabilitate prin lege. Aşadar nu se schimbă nimic prin această acţiune întrucât şi USR recunoaşte că nu poţi interzice pe viaţă, unui condamnat, dreptul de a candida şi de a fi ales întrucât reprezintă un drept fundamental.

În legătură cu noua campanie „civică” demarată de USR alături de Cioloş, Preşedintele Noua Românie susţine că şi aceasta are scopul de a manipula opinia publică în favoarea USR şi a noii formaţiuni politice a fostului premier. Sebastian Popescu îl face ipocrit pe Dacian Cioloş, prezentând în cadrul declaraţiei de presă, solicitarea scrisă pe care i-a trimis-o în 2 martie 2016 când acesta era Primul Ministru al României, cu privire la desfiinţarea pragului electoral la alegerile parlamentare, şi o altă solicitare în luna august prin care îi solicita să stabilească data alegerilor astfel încât şi partidele nou înfiinţate să aibă timp pentru a strânge semnăturile necesare.

„Sunt siderat de faptul că Dacian Cioloş vine să ne prostească pe faţă susţinând o astfel de campanie prin care vrea să inducă opiniei publice faptul că el ar fi nou în politică. Cum să fie Cioloş om nou în policită? El a fost Ministrul Agriculturii în Guvernul Tăriceanu, apoi Comisar European pe Agricultură timp de două mandate şi mai apoi Prim Ministru al României în perioada noiembrie 2015 – decembrie 2016. În 2 martie 2016 i-am trimis în scris o solicitare de modificare a legilor electorale. A ignorat complet solicitarea PNR, deşi avea la îndemână Ordonanţa de Ugrenţă. Acum vine şi se face că plouă, că el nu a avut la îndemână instrumentul legal prin care putea face modificările pe care acum le susţine prin intermediul acestei campanii. Dacian Cioloş, cel uns prim ministru cu voturile PSD, dă încă odată dovadă de ipocrizie şi falsitate încercând să pară curat, imaculat şi nou. Când el este de 20 de ani în politcă, timp în care a avut puterea şi nu a făcut nimic bun pentru români. Iar acum, când şi-a făcut partid şi vede ce înseamnă să ajungi în postura de a candida, vede realitatea cu privire la legile electorale făcute să ajute doar PSD şi PNL, plus sateliţii lor. Iar USR joacă în aceeaşi piesă proastă prin care ne mai „salvează” printr-o nouă campanie civică. USR este partid parlamentar, nu are nevoie de nicio semnătură pentru a depune amendamente la legile electorale. Dar e mai frumos să te faci că faci ceva pentru popor. Prosteală în formă pură marca USR-Cioloş. Sper ca românii să se prindă repede şi să nu le mai gireze o nouă campanie fake de manipulare şi intoxicare. PNR încă din septembrie 2017 a depus la Parlament amendamente la toate legile electorale prin care solicita atât desfiinţarea pragului electoral la parlamentare şi europarlamentare alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi eliminarea semnăturilor pentru candidaturi, cât şi reducerea numărului de parlamentari la 215. PNR înseamnă oameni noi în politică, nicidecum Cioloş şi acoliţii săi. Să nu ne mai lăsăm prostiţi de aceşti indivizi care cred că ne pot fraieri la nesfârşit”, a declarat Sebastian Popescu pentru recentNEWS.ro.

Partidul Noua Românie a fost înființat de Sebastian Popescu, Dan Truția, Cosmin Grancea și Cristian Drăghiceanu cu unicul scop de a oferi românilor o alternativă reală la actuala clasă politică.

PNR are în prezent 35 de Organizaţii Locale dintre care şase sunt în Bucureşti, cinci în Diaspora: Marea Britanie, Spania, Italia, Germania, Belgia şi 24 în marile oraşe din ţară.

Poţi să te înscrii în Partidul Noua Românie, completând aici formularul online.

Pe site-ul oficial al Noua Românie puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro şi astfel puteţi afla ceea ce îşi propune să facă acest proiect creat de tineri care nu au mai fost în alte partide.

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.