Breaking news

Sebastian Popescu, Preşedinte al PNR, se opune prelungirii stării de urgenţă din România: Soluţia e testarea şi izolarea

Sebastian Popescu, Preşedintele Partidului Noua Românie nu este de acord cu prelungirea stării de urgenţă în România pentru încă o lună de zile.

”Nu se justifică prelungirea stării de urgenţă în toată ţara, din cauza pandemiei de coronavirus. Trebuie menţinute măsurile de carantină şi izolare în focarele deja existente. Soluţia este să fie efectuate masiv testări în rândul populaţiei şi cei depistaţi pozitiv, să fie introduşi în carantină sau în spital dacă prezintă semne de boală şi necesită tratament. Nu sunt de acord ca pentru încă o lună, toată ţara să stea înnchisă, fie în izolare la domiciliu fie în carantină. Nu aşa rezolvi problemele. Numărul mic de infectări şi decese din România nu impune prelungirea stării de urgenţă”, a declarat Preşedintele PNR.

Sebastian Popescu atrage atenţia autorităţilor să renunţe la măsurile restrictive impuse populaţiei şi să nu se mai comită abuzuri în privinţa amenzilor.

Sub pretextul stării de urgenţă şi al măsurilor prevăzute în ordonanţele militare, mulţi reprezentanţi ai statului român comit excese şi chiar abuzuri. Constat o sarabandă a amenzilor aplicate românilor doar pentru că nu era bine completată acea declaraţie pe proprie răspundere. Au fost amendaţi prea mulţi români pe nedrept şi cu sume colosale raportat la veniturile lor. Nu poţi amenda românii ca să faci rost de bani la bugetul de stat. În plus, sunt multe achiziţii publice de bunuri şi servicii, extrem de dubioase, la sume foarte mari. În această perioadă, ”băieţii deştepţi” îşi rotunjesc veniturile sub cupola stării de urgenţă”, a mai declarat Sebastian Popescu.

Cât priveşte situaţia de la Cluj Napoca cu miile de români înghesuiţi pentru a fi trimişi la muncă în Germania pentru a culege sparanghel, Preşedintele PNR declară că acest lucru dovedeşte că Preşedintele României şi Guvernul Orban servesc interesele nemţilor şi nu pe ale românilor.

Ceea ce s-a întâmplat la Aeroportul Cluj Napoca dovedeşte încă odată că cei ce vremelnic ne conduc destinele, nu sunt altceva decât vasalii Germaniei. Dacă e stare de urgenţă trebuie să fie pentru ţoţi românii. Dacă faci excepţii doar pentru a trimite românii în Germania, pentru că aşa ţi s-a ”ordonat”, dovedeşti cât eşti de slugarnic faţă de alt stat şi că toate măsurile privind izolarea şi distanţarea socială sunt praf în ochi, ele dispar la comanda nemţilor”, a mai precizat Preşedintele PNR.

Preşedintele Partidului Noua Românie solicită Guvernului să ajute în mod real românii şi companiile aflate în dificultate din cauza pandemiei de coronavirus.

”Românii nu mai rezistă încă o lună în izolare, o să rămână fără bani de mâncare, de aceea e necesară reluarea economiei. Măsurile luate până acum de Guvernul Orban sunt foarte puţine, greu de aplicat şi puţin eficiente. Dacă statul român a dispus închiderea activităţii multor companii din cauza coronavirusului, tot statul român, prin insistuţiile sale, trebuie să vină cu măsuri de sprijin şi ajutor către aceste companii. Nu le poate închide după care să le spună descurcaţi-vă cum puteţi dar să plătiţi în continuare bir la stat. Este de neconceput aşa ceva. Măsurile de austeritate au mai fost aplicate şi în urmă cu 10 ani şi nu s-au dovedit a fi eficiente. Banul trebuie să circule. Nu trebuie să reduci veniturile populaţiei pentru că atunci şi consumul intern se va reduce dramatic şi implicit economia naţională va avea de suferit. Un pachet de suport financiar al populaţiei şi companiilor, este vital pentru a putea relansa economia şi România să îşi continue dezvoltarea”, a concluzionat Preşedintele PNR.

Pănă în 12 aprilie 2020, România ave 6300 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 316 decese.