Breaking news

Sebastian Lăzăroiu pus pe liber de Traian Băsescu

Președintele României, Traian Băsescu l-a eliberat joi, pe Sebastian Lăzăroiu, din funcția de  consilier prezidenţial la departamentul planificare şi analiză politică.

sebastian_lazaroiuPotrivit comunicatului de presă al Președenției, încetarea contractului ar fi avut loc cu acordul părţilor.

Începând cu data de 01 mai 2011 vor înceta, prin acordul părţilor, raporturile de muncă ale domnului Sebastian-Laurenţiu Lăzăroiu cu Administraţia Prezidenţială. Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 28 aprilie a.c., decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Sebastian-Laurenţiu Lăzăroiu.”, se precizează în comunicatul de presă emis exclusivNEWS.ro de către Administrația Prezidențială.

Eliberarea din funcție a lui Lăzăroiu vine la scurt timp după declarațiile controversate ale acestuia făcute pentru Agerpres, cu privire la faptul că ”UDMR e o formațiune tolerantă, constituită foarte ciudat”, care a fost acceptată pe scena politică pentru că este ”un partener comod de guvernare”.

Din decembrie 2004 de când este Președinte, Băsescu s-a despărțit de majoirtatea consilierilor prezidențiali pe care i-a avut. Prima care a plecat a fost Elena Udrea, în urma unei campanii de presă  referitoare la afacerile soţului ei, Dorin Cocoş. Alte nume sonore care au părăsit funcția de consiler perzidențial sunt și  Andrei Pleșu, Theodor Stolojan, Renate Weber și Adriana Săftoiu.