Breaking news

Sebastian Ghiță a fost arestat pentru 18 zile în Serbia

Sebastian Ghiță a primit un cadou de Paște de la autoritățile sârbe: 18 zile de pușcărie. Poliția Română precizează că fostul deputat a fost arestat în Serbia în vederea extrădării în România.

sebastian-ghitaMandatul de arestare preventivă pentru 18 zile, a fost emis pe data de 14 aprilie, anunță Antena 3. În cele 18 zile, autoritățile române trebuie să trimită, prin Ministerul Justiției, documentele de extrădare. Poliția română a fost informată cu întârziere de arestarea lui Ghiță.

În cazul în care autoritățile române nu vor transmite toată documentația, Sebastian Ghiță va fi pus în libertate, a anunțat avocata Maria Vasii.

”Autoritățile sârbe ne-au informat că persoana respectivă a fost arestată în Republica Sârbă, pe o perioada de 18 zile în vederea extrădării, începând cu 14.04.2017. Poliția Română a informat Ministerul Justiției pentru că aceasta este instituția abilitată a demara procedura de extrădare. Conform prevederilor legale, în acest moment Poliția Română nu mai are competență în acest caz. În momentul extrădării, dacă autoritățile sârbe vor solicita ca partea română să efectueze escorta în țară a inculpatului, polițiștii români vor efectua acest serviciu, conform competențelor’‘, precizează Poliția Română.

IGPR precizează că fotografia lui Sebastian Ghiță a figurat pe site-ul Interpol până în momentul în care s-a primit din partea autorităților sârbe confirmarea oficială că fostul deputat a fost arestat în vederea extrădării.

>