Se plăteşte din nou taxa auto pentru maşinile Euro 4

Taxa auto se plăteşte de astăzi şi pentru maşinile noi Euro 4, după ce ele au fost scutite până la 15 februarie de plata acestor taxe.

parc-auto (small)Autoturismele noi cu normă poluare Euro 4 şi cu motoare de până la 2000 de centimetri cubi, cumpărate în 2009, dar neînscrise până acum în circulaţie, au fost scutite de plata primei taxe de înmatriculare începând cu 15 decembrie 2008. Măsura avea ca termen limită sfârşitul anului 2009, dar Guvernul a solicitat Comisiei Europene prelungirea cu şase luni  a perioadei de scutire de taxare pentru acest tip de maşini.

După ce iniţial autorităţile de la Bruxelles au refuzat prelungirea termenului, în final, după mai multe negocieri, reprezentanţii CE au acceptat ca maşinile Euro 4 pot fi înscrise în circulaţie fără plata taxei auto pentru încă 45 de zile, dar numai pentru acele autoturisme achiziţionate până în ultima zi a anului trecut şi care nu au putut fi înmatriculate.

Ca urmare a acestei decizii, Guvernul Boc  a adoptat, la începutul lunii ianuarie, o hotărâre prin care cei care au achiziţionat în 2009 autovehicule euro 4 şi capacitate cilindrică sub 2000 cmc au la dispoziţie un termen de 45 de zile pentru înmatriculare fără plata taxei de poluare.

Toţi cei care au cumpărat autoturisme Euro 4, începând cu 1 ianuarie 2010, plătesc taxa  de primă înmatriculare.

>