Breaking news

Se apropie ziua șefului. Care sunt cele mai bune idei de cadou pentru această ocazie?

În fiecare an vine ziua șefului și parcă de fiecare dată te simți tot mai copleșit de ideea de a-i cumpăra un cadou special, care să reflecte pasiunile sale, dar mai ales relația pe care o aveți și, în același timp, să respecte cultura organizațională.

În mod evident, vrem să arătăm recunoștință și respect, dar să nu ne ducem nici în extremă, unde cadoul poate fi interpretat ca un act de lingușire. Trebuie să ne asigurăm că alegem ceva potrivit, profesional, dar totuși plin de considerație.

În demersul tău te pot ajuta răspunsurile la aceste întrebări: ”Este șeful tău o persoană care călătorește frecvent?”, ”Poate aprecia un accesoriu de călătorie elegant și util, cum ar fi un set de bagaje de calitate sau un portofel organizat?”. Dacă știi aceste lucruri ai deja un punct de plecare.

Nu uita că darul trebuie să respecte cultura organizațională

În unele companii, darurile personale pot fi văzute ca nepotrivite, în timp ce în altele pot fi considerate acceptabile. Înțelege normele și politica companiei în care lucrezi înainte de a face o alegere. De asemenea, ține cont de poziția șefului în companie și de felul în care cadoul de la tine poate fi perceput de alții.

Inclusiv relația pe care o ai cu șeful poate influența tipul de cadou pe care îl alegi. În cazul unei relații mai formale, cadourile de business sau cu obiecte de birotică ar putea fi cele mai potrivite. Dacă aveți o relație mai apropiată, un cadou creativ ar putea fi apreciat.

Vrei să oferi un dar care se potrivește sferei profesionale? Iată propunerile noastre

Există o multitudine de opțiuni atunci când vine vorba de cadouri de business pentru șef. Un stilou de calitate, spre exemplu, este un cadou atemporal și de bun gust. Acesta va fi folosit zilnic, deci apreciat la fiecare atingere. Alege un model cu un finisaj frumos, într-o carcasă elegantă.

În egală măsură, și cărțile de business pot reprezenta un dar excelent, mai ales dacă sunt ale autorilor cunoscuți din domeniu. Pe lângă utilitatea darului, acestea îi arată șefului că te gândești la dezvoltarea profesională și succesul acestuia.

Cadourile din sfera personală

Dacă ai o relație mai personală cu șeful sau dacă știi că are un anumit hobby, cadoul din sfera  personală reprezintă o bună opțiune. Spre exemplu, dacă preferă golful (sportul oamenilor înstăriți) îi poți oferi un set de mingi personalizate.

La fel de potrivite sunt și operele de artă pentru biroul personal. O pictură bine aleasă adaugă o doză de culoare și viață biroului. Picturile abstracte sau cele cu peisaje naturale induc un sentiment de liniște și relaxare. Și sculpturile adaugă eleganță biroului și pot deveni un punct de interes pentru cei care îi trec pragul. Poți alege sculpturi moderne sau clasice, în funcție de estetica generală a biroului. 

Tot ca o operă de artă poți alege și seturile pentru servirea diverselor băuturi alcoolice, pe care le consumă pentru a celebra reușitele profesionale. Spre exemplu, la Finebar, cel mai bun magazin online de băuturi alcoolice, ai de unde alege – seturi de servire coniac, whiskey, vinuri de colecție și chiar licori premium, cum este sortimentul Armagnac

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/smiling-business-leader-sitting-office-desk_1305400.htm#query=boss&position=3&from_view=search&track=sph

>