Breaking news

Se apropie iarna? Iată cum să îți protejezi corect telefonul mobil!

loading...

Anotimpul cu temperaturi scăzute poate afecta modul de funcționare al telefonului tău. Probabil ai observat și tu că smartphone-ul pe care îl ai obișnuiește să se blocheze mult mai des iarna, atunci când îl utilizezi și este frig afară. 

Pentru ca aceste situații să fie evitate, acest articol îți va prezenta cum să ai grijă de device-ul tău chiar și pe timpul iernii, pentru a-i asigura o durată de viață mult mai lungă și pentru a evita toate momentele în care se blochează. 

Iată cum îți poți proteja telefonul mobil împotriva frigului

  • Cumpără-i o husă adecvată

Vremea rece poate influența într-un mod negativ atât ecranul, cât și componentele interne ale unui telefon. Din cauza frigului, acestea devin mult mai fragile. Astfel, trebuie să te asiguri că folosești o husă de protecție adecvată, eventual una care să aibă căptușeala dintr-un material sintetic special pentru a menține o temperatură optimă în interiorul ei. Magazinele online sunt potrivite pentru astfel de achiziții, deci poți găsi huse pentru S10 de la Lerato.ro și nu numai, la doar un click distanță. 

  • Pune-i folie de protecție

Chiar dacă nu obișnuiești să îți ții telefonul cu folie pe ecran, este important să știi că aceasta este printre accesoriile esențiale pentru anotimpul rece, deoarece protejează smartphone-ul în cazul unui impact neprevăzut. Din cauza zăpezii sau a stratului de gheață, se pot întâmpla diverse accidente.

  • Ține-l în buzunar cât mai aproape de piele

În cazul în care ești afară, încearcă să ții telefonul cât mai aproape de piele. Căldura emanată de corp îl va proteja împotriva frigului. Poți să folosești o pereche de căști pentru a putea răspunde la apeluri fără a fi nevoie să îl scoți din buzunar, unde stă la adăpost. 

  • Așteaptă o perioadă până să îl folosești dacă ai trecut la o temperatură mai ridicată

Dacă afară este foarte frig și vei intra brusc la o temperatură mult mai ridicată, riști să se formeze condens în interiorul dispozitivului. Acesta trece de la frig la cald, iar suprasolicitarea lui poate cauza probleme. Așteaptă o perioadă să se încălzească ușor, iar apoi folosește-l!

  • Nu îl lăsa o perioadă lungă de timp în frig

Expunerea la temperaturi foarte reci pentru o durată mai lungă poate deteriora permanent componentele interioare. Asigură-te că nu uiți telefonul afară!

  • Încearcă să îl folosești cât mai puțin afară, cât sunt temperaturi scăzute

Știai că există numeroase telefoane care încetează să funcționeze sub anumite temperaturi sau îți trimit alerte atunci când este prea frig pentru ele? Același lucru se întâmplă și când este mult prea cald. 

Astfel, pentru a evita limitarea funcționării din cauza temperaturilor cu minus, scoate cât mai rar telefonul din buzunar. Chiar dacă se mișcă mai lent, își va reveni când va ajunge într-un mediu optim. 

Iarna trebuie să ai mult mai multă grijă de telefonul mobil, fiind predispus șocurilor termice ale componentelor. Pentru a te asigura că nu afectezi în niciun fel sistemul, utilizează cele șase sfaturi încă de când se apropie vremea rece și pregătește-ți smartphone-ul pentru iarnă!

Sursa foto: shutterstock.com 

loading...