Breaking news

Scutiri de taxe vamale și TVA pentru firmele care importă echipamente medicale necesare combaterii COVID-19

loading...

Ministerul Finanțelor Publice a solicitat Comisiei Europene autorizarea pentru a putea aplica scutiri de taxe vamale și TVA pentru importurile destinate prevenirii și combaterii răspândirii coronavirusului COVID-19.

Scutirea de taxe vamale și TVA va fi acordată pentru importurile de echipamente de protecție, alte dispozitive sau echipamente medicale, medicamente, efectuate de către  organizații de stat, de  organizații caritabile sau filantropice, aprobate de autoritățile competente, sau de agenții/organizații pentru ajutor în caz de dezastre.

Bunurile importate vor fi distribuite/puse la dispoziție gratuit victimelor dezastrelor, ori pentru satisfacerea nevoilor legate de prevenirea, limitarea  și combaterea răspândirii focarului COVID-19.

Importatorii de kituri de testare, medicamente și echipamente de protecție pentru COVID-19 vor beneficia de amânarea plății TVA în vamă.

Guvernul a aprobat, joi, amânarea  plății TVA în vamă pentru firmele platitoare de TVA care importă kituri de testare COVID-19, echipamente de protecție și dezinfectanți, echipamente medicale și medicamente pentru tratarea persoanelor care au contactat virusul.

Personalul vamal nu va solicita plata TVA în vamă pentru importurile acestor produse pe toată durata stării de urgență și 30 de zile după încetarea acesteia.

Taxa aferentă acestor importuri realizate în cursul perioadei fiscale se evidențiazã de cãtre importatori în decontul de TVA, atât ca taxă colectată, cât și ca taxă deductibilă.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>