Breaking news

Scurtmetrajul “Scor Alb”, în competiție la Festivalul NexT

loading...

Scurtmetrajul independent “Scor Alb”/ “Tie” în regia lui Marius Olteanu a fost selectat în competiția națională a Festivalului Internațional de Film NexT. Evenimentul ajuns la cea de –a IX-a ediție se va desfășura la București în perioada 15-19 Aprilie.

SCOR ALB“Scor Alb” intră, alături de alte 11 scurtmetraje, în cursa pentru Premiul pentru Cel mai bun film românesc și Premiul Publicului pentru film românesc.

Pelicula, produsă de Wearebasca, cu Ioana Flora și Alexandru Potocean în distribuție, a fost selectată și în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Busan (Coreea de Sud), eveniment care va avea loc la sfârșitul lunii viitoare.

“Scor Alb”/“Tie” spune povestea întâlnirii a doi oameni. O întâlnire care ar fi putut foarte ușor să nu aibă loc. Felul în care cei doi descoperă omul de lângă și negociază apropierea de acesta într-o situație aparent anodină, este ceea ce m-a atras in realizarea filmului”, declară Marius Olteanu, regizorul scurtmetrajului.

În timp ce un meci de fotbal paralizează Bucureștiul, la Gara de Nord Dana (Ioana Flora) ocupă taxiul lui Alex (Alexandru Potocean). Odată ajunsă în fața blocului și în ciuda diferențelor evidente dintre cei doi, Dana îl roagă pe Alex să rămână cu ea până la venirea dimineții. Cu orice preț.

Din distribuție mai fac parte actorii Smaranda Caragea, Iulia Lazăr și Claudiu Bleonț.

Scenariul scurtmetrajului “Scor Alb”/ “Tie” este scris de Marius Olteanu, imaginea este semnată de Luchian Ciobanu, montajul a fost realizat de Ion Ioachim Stroe,  sound design Ioan Filip, iar scenografia și costumele poartă semnătura Alexandrei Alma Ungureanu.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>