Breaking news

Scrisoarea prin care Cristian Chivu îşi anunţă retragerea de la echipa naţională de fotbal

Cristian Chivu, căpitanul echipei naţionale a României, a anunţat că se retrage din prima reprezentativă. Fotbalistul a luat această decizie atât din cauza multiplelor accidentări şi intervenţii chirurgicale suferite în ultimii ani, dar şi din alte considerente personale.

cristian-chivu-retragerea-frf-echipa-nationala-fotbal-romaniaDecizie de retragere a intrat în vigoare imediat, astfel că sportivul nu va lua parte la jocul oficial contra Bosniei-Herţegovina, care se va desfăşura în data de 3 iunie, pe stadionul Giuleşti.

Născut la 26 octombrie 1980, la Reşiţa, Cristi a apărat prima oară culorile reprezentativei cu aproape 12 ani în urmă, la 18 august 1999, cu ocazia jocului amical Cipru – România 2-2. Ultimul său joc în naţională a fost tot un amical, Italia – România 1-1, la Klagenfurt, pe 17 noiembrie 2010.

De atunci, Chivu a strâns 75 de jocuri ca tricolor, înscriind trei goluri, cariera sa la echipa naţională incluzând şi participarea la două turnee finale ale Campionatului European, în 2000 şi 2008.

“În viaţa mea a sosit un moment destul de greu la care m-am gândit mereu cu teamă, dar pe care nu-l mai pot amâna. Cariera de jucator sub steagul României a luat sfârşit. Vârsta, accidentările, intervenţiile chirurgicale la care am fost supus în ultimii ani mă împiedică să lupt pe mai multe fronturi. Odată cu această decizie se încheie una dintre cele mai importante etape din viata mea şi acum, când privesc înapoi, simt mândrie, onoare şi recunoştinţă.

Am fost, sunt şi voi fi cât voi trăi unul dintre cei mai înfocaţi suporteri ai echipei naţionale a României, al cărei căpitan am avut onoarea să fiu. […]

Inima mea bate pentru ţară şi pentru familia mea şi asta nu se va schimba niciodată, indiferent de vârsta sau de starea de sănătate. Aş vrea să le mulţumesc din tot sufletul tuturor celor care m-au sprijinit în cariera de jucător al echipei naţionale, antrenorilor, colegilor, echipei, Federaţiei âne de Fotbal, suporterilor, familiei, soţiei mele şi celor doua fetiţe ale noastre, pentru aceşti 12 ani care mi-au schimbat viaţa. Hai România! Să fim mândri că suntem români!”

>