Breaking news

Școlile vor fi închise luni în județele Timiș și Suceava din cauza zăpezii și a viscolului

Din cauza ninsorilor abundente și a viscolului, Inspectoratele Județene din Timiș și Suceava au decis ca luni, 10 decembrie, școlile să fie închise.

Cursurile vor fi suspendate, luni, în toate cele 602 unități de învăţământ din judeţul Timiş din cauza drumurilor blocate de zăpada abundentă.

În timp ce în județul Suceava, 823 de unități de învățământ vor rămâne închise tot din cauza zăpezii.

Decizia închiderii școlilor în cele două județe au fost luate de inspectorate, iar Ministerul Educației a aprobat suspendarea cursurilor.

Inspectorul şcolar general din judeţul Timiş, Cornel Petroman, a declarat corespondentului MEDIAFAX că s-a luat decizia ca luni, 10 decembrie, toate unităţile de învăţământ din judeţ să rămână închise din cauza zăpezii, decizia putând fi prelungită şi pentru ziua de marţi, în funcţie de condiţiile meteorologice.

Judeţul Timiş se află sub avertizare de cod galben pentru zăpadă şi viscol.

Toate şcolile din judeţul Suceava vor fi închise, luni, potrivit unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a anunţat prefectul Florin Sinescu, care a menţionat că situaţia a fost determinată de ninsorile abundente căzute în judeţ.

Potrivit prefectului, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava s-a stabilit ca luni toate cele 823 de unităţi şcolare din judeţ să fie închise întrucât s-au anunţat ninsori abundente până luni seară.

>