Breaking news

Şcolile şi spitalele ar putea fi reabilitate termic din fonduri europene

Spitalele și școlile sunt un nou obiectiv de eficienţă energetică urmărit de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) spre finanţare din fonduri europene.

Joi, au fost discutaţi paşii necesari pentru a iniţia negocierile cu Comisia Europeană, astfel încât acestea să poată fi încheiate la începutul anului următor, iar apelul de proiecte să fie lansat în aprilie-mai 2013.

Obiectivul avut în vedere de minister este de a reduce cheltuielile de funcţionare ale instituţiilor publice, dar şi de a spori calitatea serviciilor prestate de autorităţile publice”, a declarat Marcel Boloş, secretar de stat în MDRT.

În acest scop, la sediul MDRT a avut loc o întâlnire între reprezentanţii ministerului şi cei ai JASPERS – Banca Europeană de Investiţii, care oferă asistenţă pentru elaborarea schemei de finanţare a lucrărilor de creştere a eficienţei energetice prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor.

În cursul negocierilor cu Comisia Europeană se va stabili procentul de co-finanţare cu care beneficiarii vor contribui la proiectul de reabilitare. În funcţie de negocierile ulterioare, Ghidul Solicitantului ar putea fi lansat spre consultare în primăvara anului 2013, urmând ca depunerea proiectelor să se desfăşoare până la sfârşitul aceluiaşi an.

>