Breaking news

Schimbări mici care îți fac viața mai ușoară

Schimbări bune nu este întotdeauna un sinonim pentru schimbări mari. În acest articol îți prezentăm câteva astfel de ajustări mici, însă foarte eficiente, care îți pot face viața mai ușoară. Lectură plăcută! 

Creează o zonă de “drop off” în locuința ta: de câte ori ai pierdut minute prețioase căutând cheile sau portofelul prin toate sertarele și buzunarele? Această problemă poate fi rezolvată foarte ușor prin crearea unui zone de drop off, cât mai aproape de ușa de ieșire. Formează-ți un obicei din a pune obiectele esențiale în același loc de fiecare dată când intri în casă, ca mai apoi să le găsești în același loc înainte de a ieși în casă.

Apelează la un prieten pentru a te ajuta să îndeplinești un obiectiv sau să schimbi un obicei: fie că vrei să faci mai multă mișcare, să cheltuiești mai puțin, să consumi mai puțin zahăr sau să te lași de fumat, una dintre cele mai bune modalități de a a te ține de treabă este de a avea un prieten care să te ajute să rămâi motivat. Când ne facem „publice” obiectivele, avem mai multe șanse să le îndeplinim.

Rezervă timp pentru sarcinile plictisitoare sau neplăcute: procrastinarea (=amânare a unei activități) nu este benefică din niciun punct de vedere. Nu poți spune nici că te relaxezi, deoarece probabil îți stă gândul la lucrurile pe care ar trebuie să le faci în acel moment. Noi îți propunem să rezervi o jumătate de oră sau oră (depinde cât ai nevoie) în fiecare săptămână pentru acele sarcini pe care le tot amâni. Poate fi vorba de plata facturilor, de un anumit raport pentru serviciu, de călcarea hainelor sau orice altceva. Când este timpul pentru acea sarcină, pune muzica preferată sau un serial în fundal, aprinde o lumânare parfumată sau toarnă-ți un pahar de vin (nu și dacă trebuie să faci rapoarte pentru serviciu!) și vei observa că în timp, sarcinile acelea atât de des amânate nu mai par așa groaznice.

Nu le pune jos, pune-le deoparte: creează-ți un obicei din a pune lucrurile întotdeauna înapoi la locul lor, poate că o să dureze cu câteva secunde mai mult decât le-ai pune într-un loc aleatoriu, dar recompensa este o locuință mai ordonată și organizată.

Automatizează plata facturilor și depozitul în contul de economii: plata facturilor nu este opțională, trebuie să ne plătim facturile în fiecare lună dacă vrem să avem internet, electricitate, căldură, etc. Din fericire avem opțiunea de a programa plăți recurente pentru majoritatea facturilor și astfel să scăpăm de această grijă. O idee bună este programarea unei astfel de plăți recurente și în fondul de economii, de exemplu, 10% din venituri, la începutul lunii sau în ziua când primești salariul. Este foarte important să avem un fond de economii și prin programarea unui transfer recurent ne putem asigura că economisim în fiecare lună.

Folosește platforme de comparare pentru a beneficia de cele mai bune de oferte: astfel de platforme există pentru diferite categorii de produse și servicii, inclusiv asigurări, abonamente de telefonie mobilă sau credite rapide. Moneezy este o platformă internațională de comparare a creditelor nebancare, care poate fi folosită gratuit de oricine, fiind și foarte ușor de utilizat. În special dacă nu ai un fond de economii pentru situații urgente, folosirea unei platforme de comparare înainte de a contracta un credit este un pas care nu ar trebui omis.

Rezervă timp pentru tine în calendar: de regulă folosim calendarul sau agenda doar pentru a nota lucrurile pe care trebuie să le facem. Cum ar fi să găsești în agendă timp rezervat pentru tine, câteva ore pe care să le petreci tu cu tine, făcând doar ceea ce vrei. Indiferent ce este acel lucru, este foarte important să ai și astfel de momente de răsfăț din când în când și prin programarea lor, șansele ca ele să aibă loc cu adevărat cresc semnificativ.

Distribuie treburile casnice pe tot parcursul săptămânii: dacă ai o slujbă obișnuită, de la 9 până la 5, probabil știi cât de prețioase sunt weekendurile și cu siguranță nu ar trebui petrecute făcând treburi casnice. Mai degrabă, împarte sarcinile individuale pe parcursul săptămânii, de exemplu: luni poți pune hainele la spălat, marți te ocupi de aspirarea camerelor, miercuri faci cumpărături și așa mai departe. De asemenea, poți împărți din aceste sarcini și altor membri ai familiei. Acest lucru va avea un impact uriaș, deoarece vei avea mai mult timp pentru tine și familia ta în weekenduri.

Acestea sunt doar câteva dintre modificările pe care le poți face pentru a-ți face viața mai ușoară, sunt ajustări mici, însă cu impact mare.

>