Breaking news

Schimbarea stilului de viață după infarctul miocardic

Infarctul miocardic este o afecțiune medicală care poate pune viața în pericol, fiind destul de des întâlnită, mai ales în rândul persoanelor în vârstă. Acesta apare atunci când sângele care curge către inimă se oprește brusc din cauza unei artere coronare blocate, deteriorarea tesuturilor având loc imediat.

În funcție de severitatea infarctului miocardic, de condițiile de risc, dar și de planul de tratament, recuperarea poate dura de la câteva săptămâni și până la luni de zile, însă pe lângă urmarea unui tratament prescris de medicul specialist, după un asemenea eveniment va fi nevoie să îți modifici total stilul de viață. Dacă ai trecut printr-un infarct miocardic și dorești să adopți obiceiuri mai sănătoase, specialiștii MediHelp au pregătit câteva sfaturi pe care să le ai în vedere.

Infarctul miocardic este o afecțiune medicală care poate pune viața în pericol, fiind destul de des întâlnită, mai ales în rândul persoanelor în vârstă. Acesta apare atunci când sângele care curge către inimă se oprește brusc din cauza unei artere coronare blocate, deteriorarea tesuturilor având loc imediat. În funcție de severitatea infarctului miocardic, de condițiile de risc, dar și de planul de tratament, recuperarea poate dura de la câteva săptămâni și până la luni de zile, însă pe lângă urmarea unui tratament prescris de medicul specialist, după un asemenea eveniment va fi nevoie să îți modifici total stilul de viață. Dacă ai trecut printr-un infarct miocardic și dorești să adopți obiceiuri mai sănătoase, specialiștii MediHelp au pregătit câteva sfaturi pe care să le ai în vedere.

Iată 3 sfaturi pentru modificarea stilului de viață după infarctul miocardic:

1. Devino mai activ

Exercițiile fizice realizate în mod regulat sunt cu siguranță extrem de importante pentru că ele ajută la menținerea greutății normale, dar lucrează și mușchii, cel mai important dintre aceștia fiind cel al inimii. Mai mult de atât, acestea pot regla tensiunea arterială, dar și scădea colesterolul, dând un boost de energie întregului corp. Gândește-te că după ce a trecut printr-o traumă, corpul tău are nevoie de putere mai mult ca niciodată, iar activitatea fizica i-o poate oferi. Încearcă totuși să nu faci excese sau să îți fortezi corpul – poți începe prin a face câte o plimbare de minim 15 minute zilnic sau poți încerca sporturi care să nu pună prea multă presiune, precum înotul. Acesta din urmă este foarte bun pentru întărirea sistemului cardiovascular, fără a pune presiune pe articulații și oase.

2. Adoptă o dietă sănătoasă

Un plan alimentar sănătos este una dintre cele mai bune modalități de a combate bolile cardiovasculare. Poți începe prin a urmări caloriile consumate zilnic, asigurându-te că nu consumi mai mult decât ai nevoie. De asemenea, nu este de ajuns doar să le urmărești, ci și să ai în vedere ca ele să provină din alimente sănătoase. Limitează alimentele care au puțini nutrienți și multe calorii, elimină consumul de grăsimi saturate, sodiu, carne roșie sau dulciuri și băuturi îndulcite cu zahăr. În schimb, înlocuiește-le cu fructe și legume, cereale integrale, proteine slabe și uleiuri sănătoase. Pe lângă partea alimentară, sfatul nostru este să renunți și la diversele vicii care îți pot pune inima în pericol precum tutunul, alcoolul sau cafeina. Astfel, îți vei putea ajuta inima să se recupereze mai ușor.

3. Conduita preventivă

După ce ai trecut printr-un astfel de eveniment, conduita preventivă devine mai importantă ca niciodată. Va trebui să îți monitorizezi constant starea de sănătate, dar și condiția inimii, pentru a ține lucrurile sub control. Chiar și după ce starea ta va fi una stabilă, tot va trebui să ai în vedere măcar un control anual preventiv. Dacă deții o asigurare medicală privată în care este inclus acest serviciu medical, nu va mai trebui să îți faci griji cu privire la costurile sale pentru că va fi acoperit. În acest mod te vei putea asigura că starea ta de sănătate este sub control și nu va mai trebui să te confrunti cu evenimente neașteptate, care să îți pună viața în pericol.

Deși trecerea printr-un infarct miocardic poate fi un moment greu, este important să adopți un stil de viață sănătos, care să prevină apariția acestuia sau a altor boli ale inimii. Pe lângă cele expuse anterior, deținerea unei asigurări medicale private poate reprezenta un ajutor binevenit în astfel de situații neprevăzute. Dacă încă nu ești sigur care este cea mai bună opțiune pentru tine, poți apela la specialiștii MediHelp, care te vor ajuta să găsești asigurarea de sănătate potrivită.

>