Breaking news

Schimb de focuri și luare de ostatici lângă Aeroportul Roissy din Paris

loading...

Starea de teroare continuă la Paris pentru a treia zi consecutiv. Vineri dimineață, pe o șosea din nordul Parisului (RN2), unde s-ar afla cei doi frați Kouachi, autorii atacului de la ziarul Charlie Hebdo, s-au produs schimburi intense de focuri. Presa din Franța relatează faptul că mai multe persoane ar fi fost luate ostatici într-o firmă din Dammartin-en-Goële, în departamentul Seine-et-Marne.

atac terorist frantaPresa de la Paris relatează faptul că o mașină a fost furată, dimineață, în această zonă și este posibil ca cele două evenimente să fie legate. La Palatul Elysee, Președintele Franței a convocat o ședință de urgență după luarea de ostatici.

În prezent, peste 80.000 de polițiști și militari francezi sunt pe urmele celor doi teroriști, autorii măcelului de la redacția ziarului de satiră Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți.

Urmărirea suspecţilor în atacul asupra săptămânalului satiric Charlie Hebdo a continuat în noaptea de joi spre vineri în nordul Franţei, unde au fost localizaţi.

O maşină a fost furată la Montagny-Sainte-Félicité (Oise) în jurul orei 08.40 (09.40 ora României) de doi indivizi cu semnalmentele fraţilor Kouachi, suspectaţi că sunt autorii atentatului de la Charlie Hebdo.

Jurnalistul Guillaume Debre spune că principala teamă a autorităţilor este că cei doi suspecţi ar putea să ajungă la graniţa cu Belgia şi ar putea ieşi din ţară.

În jurul orei 07.00 GMT (09.00 ora României), mai multe camionete ale Brigăzii de căutare şi intervenţie (BRI) a poliţiei judiciare au ajuns în zona Picardie, situată la 80 de kilometri nord-est de Paris, unde se concentrează căutările.

Joi, doi poliţişti au fost vizaţi de un nou incident armat care a avut loc la Montrouge, în regiunea pariziană.

Potrivit Europe 1, cei doi agresori, înarmaţi cu arme Kalaşnikov, au deschis focul asupra unei poliţiste municipale. Rănită la spate, femeia a decedat la scurt timp.

Autorul incidentului a reuşit să fugă şi este dat în urmărire, a anunţat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

loading...