Breaking news

SCENARII | Băsescu premier, Blaga șef la PNL, iar Ponta pierde șefia PSD

După ce Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale și va deveni Președintele României din 22 decembrie, scena politică se va schimba foarte mult, iar taberele se vor regrupa. Potrivit scenariilor vehiculate în acest moment pe la partide, Băsescu va deveni premier, Vasile Blaga șef la PNL, iar Victor Ponta va pierde și șefia Guvernului și șefia PSD.

ponta - blaga - basescuCând toți credeau că Băsescu e pe cale să ajungă la pușcărie, iată că lucrurile se schimbă radical și în favoarea sa. Urmare a rezultatului înregistrat duminică seară, când Iohannis a devenit președintele României, scenariile arată în felul următor:

1. Klaus Iohannis – președinte din 22 decembrie 2014 până în 22 decembrie 2019

2. Traian Băsescu – premier, în scurt timp

3. Vasile Blaga – președinte PNL

4. Victor Ponta – pierde scaunul de premier dar și șefia PSD.

Iohannis se va instala șef la Cotroceni pentru următorii cinci ani de zile, își va da demisia din funcția de primar al Sibiului dar și din cea de Președinte PNL. Astfel că la conducere PNL va veni Vasile Blaga, după ce fuziunea PDL-PNL va fi finalizată. În PNL se va dizolva și PMP-ul condus de Elena Udrea, care după zece ani de pribegie redevine liberală, dar pe ușa din dos.

Odată instalat la Cotroceni, Iohannis îl va numi premier pe Traian Băsescu, după ce UDMR, PNL, PDL, PMP, minorități și posibil UNPR, și o parte din parlamentarii PSD, vor forma o nouă majoritate în Parlamentul României și vor da naștere Guvernului Băsescu.

Victor Ponta, ca urmare a pierderii alegerilor prezidențiale, va fi dat jos din funcția de premier, fie prin demisie, fie prin demiterea Guvernului în Parlament. Totodată, Ponta va fi mazilit și de colegii de partid care-i vor cere demisia din funcția de președinte PSD, lucru care se va și întâmpla și premierul nu va mai fi șeful Social democraților.

Urmare a acestor rezultate prezidențiale, Traian Băsescu va scăpa de toate dosarele penale și nu va face niciun minut pușcărie, iar averea îi va rămâne intactă. Vasile Blaga, acuzat că a luat 80,000 de euro mită în dosarul EASD, Lucian Duță, care a dat un tun de 120 de milioane de euro la CNSAS, Videanu, acuzat de subminarea economiei naționale, Elena Udrea cu Gala Bute, jaf de 2 milioane de euro, Sorin Blejnar, tun de 60 de milioane de euro prin evaziune fiscală, vor scăpa și ei de pușcărie și vor conduce din nou România.