Breaking news

Scenă fabuloasă la Eurovision 2015, concurs desfășurat la Viena

loading...

Concursul Eurovision 2015 va avea o scenă impresionantă pe care vor evolua concurenți din 39 de țări la cea de-a 60-a ediție a competiției europene ce se va desfășura în luna mai la Viena, în Austria.

scena eurovision 2015Cu 199 de zile înainte de startul primei semifinale, organizatorii austrieci au dat marți, publicității, câteva fotografii cu scena de la Eurovision.

Scena care are formă de ochi, va fi formată din 1288 piloni LED întinși pe 44 de metri  și care ajung până la înălțimea de 14,3 metri. Pilonii LED vor crea o varietate de efecte de lumină.

Porțiunea scenei în care vor avea loc show-urile interpreților, are un diametru de 11 metri. În background va fi un perete LED lat de 22 metri, ridicat mai sus cu 8,5 metri față de podea.

”Viziunea pentru 2015 Eurovision Song Contest este podul de la trecut la prezent și viitor. Ochiul este un simbolul acestui pod, un respect reciproc între culturi, țări și oameni”, a declarat  directorul de televiziune ORF, Kathrin Zechner.

Până în prezent doar 17 țări și-au anunțat deja calendarele privind etapele selecțiilor naționale: Cipru, Lituania, Moldova, Ungaria, Islanda, Elveția, Irlanda, Letonia, Danemarca, Estonia, Suedia, Italia,  Serbia, Germania, Slovenia, Finlanda,  Austria. În timp ce Albania, Belarus, Belgia, Macedonia, Georgia, Malta, Muntenegru, Olanda și San Marino și-au desemnat deja reprezentatul la Eurovision 2015.

Televiziunea Română, deși a confirmat prezența la Eurovision 2015, nu a anunțat nimic privind calendarul Selecției Naționale.

Doar 39 de țări și-au confirmat prezența la ediția jubiliară a Eurovision 2015: Armenia, Austria, Albania, Belarus, Belgia, Macedonia, Georgia, Malta, Muntenegru, Olanda, Azerbaijan, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Irlanda, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Moldova, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie.

Prima semifinală Eurovision 2015 va avea loc la Viena pe 19 mai, cea de-a doua pe 21 mai, iar finala pe 23 mai.

Conchita Wurst, câștigătoarea Eurovision 2014, va fi gazda ediției jubiliare a concursului european, desfășurată la Viena.

eurovision scena 2015

loading...