Breaking news

Scena de la Eurovisin 2012 construită în doar opt luni de zile – GALERIE FOTO

Eurovision Song Contest 2012 se va desfăşuta la Baku Crystal Hall, în Azerbaidjan.

Sala a fost construită special pentru acest concurs, în numai câteva luni de zile.

Baku Crystal Hall se află lângă Flag Square (Piaţa Drapelului) şi este o sală multi-funcţională, având cele mai moderne dotări.

În data de 8 septembrie 2011, jurnaliştii de la Azad TV International au anunţat că Baku Crystal Hall va fi sala care va găzdui Eurovision 2012. În data de 25 ianuarie 2012, European Broadcasting Union (EBU) a confirmat informaţia.

Documentele pentru construcţia sălii au fost semnate la 2 august 2011, iar amenajarea zonei a început imediat. Deşi costurile totale nu au fost comunicate, se ştie că guvernul a alocat 6 milioane de AZN (moneda oficială a Azerbaidjanului). Sala a fost comisionată de Primăria Baku.

La 5 septembrie 2011 s-a anunţat capacitatea totală a arenei, care este de 23.000 de locuri, aici fiind incluse şi spaţiile pentru VIP-uri. În fiecare seară a Euroviosion Song Contest câte 16.000 de spectatori vor putea lua parte la show.

Deşi se poreconizase iniţial că arena va fi gata la 31 martie, din cauza condiţiilor meteo, acest lucru a fost posibil abia la 16 aprilie 2012.

Human Rights Watch a criticat autorităţile din Baku pentru faptul că au făcut exproprieri abuzive, pentru a construi Baku Crystal Hall.

Scena de la Baku va fi inundată de lumini, cu ajutorul reflectoarelor de ultimă generaţie, al artificiilor şi al focului coordonat special de echipele de tehnicieni.

Inclusiv pentru show-ul României va fi folosit, din nou, focul. Trupa Mandinga, care va interpreta melodia “Zaleilah”, spune că spectacolul de foc folosit pe scenă a adus mereu noroc României, astfel că se va recurge la acest element şi acum.

 

 

 

>