Breaking news

Scaunul lui Săftoiu se clatină. Nicolau sau Longin i-ar putea lua locul

Zilele lui Claudiu Săftoiu la cârma TVR sunt numărate. Gafele pe care le-a făcut în ultimul an și risipa inimaginabilă de bani i-a supărat atât pe liberali cât și pe PSD-iști. Astfel că schimbarea spionului din fruntea Televiziunii Publice este tot mai iminentă.

lucia hossu longin - saftoiu - nicolauDomnia vătafului spion la TVR s-ar putea încheia cât de curând. Claudiu Săftoiu a călcat pe bec de prea multe ori, a risipit sără noimă banii Televiziunii Române și i-a scos din pepeni pe liderii USL care vor să-l schimbe.

Închiderea TVR Cultural, selecția dubioasă a angajaților concediați, cumpărarea de emisiuni care nu aduc rating și achiziția a 140 de mașini noi nouțe cu 6,3 milioane de euro, sunt realizările cele mai importante ale lui Săftoiu în cele 17 luni de când se află la cârma televiziunii.

La care se adaugă și deciziile luate pe șest, peste capul Consiliului de Administrație cât și sutele de mii de euro cheltuiți în zadar pentru deplasările în Las Vegas, Bruxelles, Paris, Roma, Madrid, Chișinău, Budapesta, Viena, Belgrad și Londra, pentru lansarea grilelor TVR. Banii au fost risipiți în van întrucât în seara lansării grilelor canalelor TVR,  audiența TVR 1 a fost pe locul 10 la nivel național.

În cărți pentru înlocuirea lui Săftoiu, sunt Lucia Hossu-Longin, Valentin Nicolau, Eugenia Vodă și Rareș Bogdan.

Lucia Hossu-Longin s-ar putea să nu ajungă în această funcție din cauza dosarului de incompatibilitate făcut de ANI.

Eugenia Vodă are șanse mici pentru că este mult prea inflexibilă la imixtiunile politice și mai ales pentru faptul că a avut o poziție dură față de proiectul Roșia Montană, solicitând CNA să interzică spoturile Gold Corporațion. Pierzând în acest fel sprijinul PSD și al premierului Ponta.

Rareș Bogdan confirmă faptul că au existat discuții pentru numirea lui la TVR dar că nu s-ar fi concretizat.

Așa că cele mai mari șanse pentru a-i lua locul lui Claudiu Săftoiu le are Valentin Nicolau, fost șef al TVR până în 2004.

Claudiu Săftoiu se află în funcția de director al TVR din data de 3 iulie 2012. Fiind reconfirmat pe post pe 26 octombrie 2012, de către Parlamentul României, ca urmare a deciziei Curți Constituționale din 26 septembrie care a hotărât că CA al televiziunii Române validat de Parlament pe 25 iunie era neconstituțional pentru că PDL nu avea niciun reprezentant.

>